De sinaasappel stad of de stad van paella zoals Valencia ook genoemd wordt is een ware trekpleister voor vakantiegangers. Ben je erop uit om je vakantie in de vorm van een stedentrip te doen, dan is Valencia een zeer voor de hand liggende optie. De redenen waarom je voor Valencia zou moeten kiezen zijn erg divers, maar de rode draad is dat ze allemaal “gezelligheid” omvatten. Niet alleen in dit perspectief zul je veel hebben aan de stad, maar ook in andere opzichten is het een prachtige stad om naartoe te gaan.

 

Achtergrondinformatie Valencia

Wat je moet weten over Valencia is dat het in 138 voor Christus is gesticht door de Romeinen. Daarnaast is Valencia na Madrid en Barcelona de grootste stad van Spanje. Valencia bevindt zich aan de oostkust van Spanje en de exacte ligging is zo’n tweeënhalf uur vliegen van Nederland en België. Een bijzondere eigenschap van deze sinaasappel stad is dat het jaarlijks een totaal van 300 dagen zon noteert. Dit betekent dat er in Valencia een heerlijk klimaat heerst. In Valencia zul je vooral kunnen genieten van al hetgeen de stad te bieden heeft en meer.    

 

Lekker winkelen en meer in Valencia

Zoals eerder aangegeven zul je in Valencia kunnen genieten van de typische aspecten die deze stad kenmerkt. Heb je een speciaal gevoel voor shoppen, dan zul je in Valencia zeker aan je trekken komen. Verder zal je ook kunnen genieten van de prachtige combinatie van historische gebouwen en moderne architectuur. Daarnaast zijn er prachtige parken en pleinen waar je een leuke tijd kunt doorbrengen. Een van de bezienswaardigheid die ongetwijfeld met kop en schouder boven de rest uitsteekt is de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dit zijn de gebouwen die ontworpen zijn door de Spanjaard Santiago Calatrava. Deze gebouwen staan vooral bekend om hun witte kleur, die gelegen zijn aan het helderblauwe water. Een selfie waarop je dit beeld goed kunt opvangen is zeker de moeite waard. 

 

Lekker eten in Valencia

Indien je met vakantie naar Valencia gaat, dan mag je zeker enthousiast raken over de verschillende overheerlijke gerechten die er zijn. In Valencia bevinden zich namelijk diverse leuke eettentje waar je terecht kunt om een typisch “Valenciaanse” schotel te bemachtigen. A Huevo behoort tot een van de restaurantjes waar je terecht kunt om te genieten van de tapas gerechten. Huisgemaakte kroketjes of een humusschotel met groente en halloumi kaas wil je niet missen. Een stedentrip Valencia is zeker de moeite waard. Wanneer je op het punt staat om te vertrekken, moet je zeker niet vergeten om je goede humeur met je mee te nemen!

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie