Ook in Nederland is het zo nu en dan zeer warm. Tijdens warme dagen is het meestal niet aantrekkelijk om in de tuin te gaan zitten. Indien je juist graag tijdens de erg warme dagen in de tuin wilt zitten, maar niet van de brandende zon op je huid houdt, zijn er verschillende opties.

 

Koop een parasol

Een optie waar je voor zou kunnen kiezen is een parasol. Een voordeel van een parasol is dat je hem eenvoudig kunt verplaatsen. Daarnaast is een parasol niet duur in aanschaf en kun je hem in verschillende vormen en maten kopen. Een erg populaire optie is tegenwoordig het bestellen ervan. Indien je een parasol wilt kopen, is het zeer aan te raden om te kijken voor een zwevend model. 

 

Schaf een schaduwdoek aan

Mocht je niet houden van een parasol, dan kun je ook kijken voor een schaduwdoek. Een schaduwdoek is naast zonwerend ook een aanvulling op de tuin. Je kun je een schaduwdoek bijvoorbeeld over een zithoek hangen en de hoeken van het doek monteren aan houten pilaren. Indien je het schaduwdoek op de juiste manier in de tuin verwerkt, voegt het zeker waarde toe aan de tuin.

 

Ga voor zonneschermen!

De beste optie voor de meesten blijven toch zonneschermen. Met zonneschermen controleer je zelf de temperatuur en de hoeveelheid licht op je terras. Zo kun je tijdens extreem warme dagen gebruik maken van het zonnescherm, maar wanneer het de temperatuur prettig is, kun je op je terras juist genieten van de zon. Zonneschermen heb je in veel verschillende groottes. Hierdoor kun je ook een groot terras voorzien van voldoende schaduw. Een ander voordeel van een zonnescherm is dat het er ook voor zorgt dat er minder warmte het huis binnenkomt. Hierdoor is het tijdens extreem warme dagen ook binnen wat dragelijker. 

 

Drink thee in plaats van koud water

Als je tijdens warme dagen in de tuin wilt zitten kun je er ook voor kiezen om thee te drinken in plaats van een koud drankje. Het nadeel van een koud drankje is namelijk dat je lichaam even afkoelt, maar het daarna nog warmer aanvoelt. Dit omdat het contrast erg groot is. Als je daarentegen een warm drankje als thee of koffie drinkt, dan is dit niet aan de orde. Sterker nog, het drankje is warmer dan de temperatuur er doorheen waardoor het na het drinken van kop thee iets koeler aanvoelt.

 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie