De vraag naar full stack developers is gigantisch! Werkgevers bieden daarom steeds betere arbeidsvoorwaarden aan. Zowel de primaire arbeidsvoorwaarden (aantal uren in de week en salaris) als de secundaire arbeidsvoorwaarden (onbeperkte vakantiedagen en werksfeer) zijn optimaal. Heb je altijd al in de IT willen werken? Het is zeker aan te raden om een full stack developer te worden. In dit artikel lees je hoe je binnen drie maanden een full stack developer wordt.

De juiste mindset

 

Programmeren is een kwestie van doen! Op internet vind je tal van websites waar je stapje voor stapje kan leren coderen. Een goede website is bijvoorbeeld www.codeacademy.com. Het voordeel van deze websites is dat je zelf kan kiezen op welke niveau je wilt starten.

Coderen is dus een kwestie van doen. Bouw bijvoorbeeld een website om te oefenen met coderen. Uiteraard zal je tegen dingen aanlopen. Google dit gewoon en je zult merken dat je stapje voor stapje vooruit gaat.

Nog even verder voortbordurend op de juiste mindset: het is lekker makkelijk om de routine te vallen, maar het is aan te raden om je toe te wijden aan het uitvoeren van moeilijke taken. Zo ontwikkel je door en door en zullen uiteindelijk steeds meer bedrijven om je vragen.

Volg een bootcamp

 

Ten tweede is het aan te raden om een bootcamp gaat volgen. Kies voor een manier van leren wat jou het best ligt. Zo heb je klassikale lessen, waarbij je binnen 3 maanden wordt klaargestoomd als Full Stack Developer. Met name als je weet dat je discipline nodig hebt is het aan te raden om het op deze manier aan te pakken.

Verder heb je ook blended learning. Dit is een combinatie van verschillende leermethodes, waarbij tegenwoordig offline (klassikale lessen) worden gecombineerd met online lesstof. Bij het online volgen van een bootcamp heb je de mogelijkheid om de lessen terug te kijken, kan je chatten met medecursisten en heb je mogelijkheid om online vragen te stellen aan de docent. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat!

 

 

 

 

 

Welke richting wil je uit gaan?

 

Tijdens het leren is het goed om stil te staan bij wat je graag zou willen doen. Wil je bijvoorbeeld programmeren in de open source community? Of wil je je specifiek richten op applicaties?

Als je bijvoorbeeld wilt richten op applicaties is het aan te raden om je te focussen op Java. De meeste Android applicaties draaien voornamelijk op Java. Wanneer je meer de focus wilt leggen op bedrijfswebsites is .NET een betere kant om op te gaan.

Zo herken je een goede developer

 

Een goede developer codeert zo simpel mogelijk. Hij maakt gebruik van diverse tools en de website is efficiënt inricht. Verder raakt een goede developer zijn code nooit kwijt. Zij hebben diverse back-ups, ook voor hardware.

Kortom, met een goede mindset is het zeker mogelijk om een goede developer te worden. Kies de juiste leermethode en begin alvast voor jezelf. Dan moet het vast goedkomen!

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie