Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een smartphone en kunnen we onze handen niet van die vernuftige technologieën afhouden. Kijk om je heen als je door de stad loopt, in de trein zit of op school zit. Iedereen loopt met een dure smartphone in de hand. Dat is ook niet zo gek, want van iedere app gaat er om de zoveel tijd een pingeltje af. Een Whatsapp-bericht hier, een Instagram like daar. Een telefoon is statussymbool geworden en wanneer er een nieuw model op de markt wordt gebracht willen we die maar al te graag aanschaffen. Niet elke telefoon is voor iedereen weggelegd. Daarom bespreken we in deze blog waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe telefoon gaat kopen.

 

Het formaat

Een belangrijk onderdeel is het formaat van de telefoon. Dit is voornamelijk afhankelijk van het gebruik dat je van de telefoon wilt gaan maken. De meesten vinden het fijn als de telefoon in de broekzak past, maar de ander kiest juist een groter model om games mee te kunnen spelen. Hoe telefoons vroeger steeds kleiner werden, worden deze nu juist weer groter. Kleine telefoons vind je tegenwoordig dan ook alleen in verouderde modellen van bekende merken. Een gemiddelde telefoon is prima om films en series mee te kijken en past vaak ook in je broekzak. Grotere telefoons zijn weer erg handig om films mee te kijken en mee te gamen. Deze zijn wel een stuk minder handzaam dan kleine en gemiddelde telefoons. Je zal deze dus niet comfortabel met een hand kunnen bedienen.

 

Het besturingssysteem

Er zijn doorgaans twee verschillende besturingssystemen waar de huidige telefoons mee werken, namelijk iOS en Android. Een geruststelling is dat beide systemen goed werken. De keuze voor een besturingssysteem is afhankelijk van waar je aan gewend bent en in de App store. Iemand die al jaren een iPhone heeft zal niet snel overstappen naar Android en andersom. Toch raak je nu eenmaal snel gewend aan een systeem dat je dagelijks gebruikt. Overstappen is dus helemaal geen punt. iOS werkt alleen met iPhones en is vooral erg gebruiksvriendelijk. Android werkt met meerdere merken en biedt je de mogelijkheid je toestel te personaliseren.

 

4G of 5G?

Dit jaar zijn er verschillende toestellen op de markt gekomen die met 5G werken. Dit netwerk is binnenkort de standaard en is nog veel sneller dan 4G. Zo kun je binnen no-time een aflevering van je favoriete serie downloaden, gamen zonder dat je telefoon vastloopt en gebruik maken van krachtiger mobiel internet. De iPhone 12 is de eerste iPhone die 5G zal ondersteunen. Kies je voor dit model, zorg dan natuurlijk voor een hip iphone 12 hoesje of zelfs iphone 12 pro hoesje erbij.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie