Geld besparen op nieuw huis

Het is zover. Je hebt je eerste huis gekocht en nu ben je flink aan het verbouwen. Steeds meer mensen kopen een huis tegenwoordig goedkoop en investeren dan in het verbouwen. Op deze manier bespaar je op het huis en kun je het extra geld dat overblijft gebruiken om je huis helemaal naar je eigen wensen om te bouwen. Dit zorgt natuurlijk wel voor veel extra werk. Een optie is om een heleboel vaklui in te huren en op die manier de verbouwing uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld een stukadoor inhuren die al je muren voor je zal stucen. Dit kost natuurlijk wel veel geld.

Verbouwtips

Het geld wat je bespaard had op de koop van je huis raak je dan kwijt aan allemaal vaklui. Daarom is het mogelijk een goed idee om in plaats daarvan ervoor te kiezen zelf het werk uit te voeren. We zijn natuurlijk Nederlanders en die besparen graag geld. Desondanks kunnen veel mensen niet alles zelf uitvoeren. Voor sommige dingen zijn er nou eenmaal vaklui nodig. Wees jezelf daarom goed bewust wat zelf uitvoerbaar is en wat niet. Zo is stucen met een beetje handigheid en oefening prima zelf te doen. Dingen zoals het weghalen van steunpilaren kun je beter aan een architect overlaten. Een andere tip die veel mensen goed van pas kan komen is het inhuren van bekenden. Als je mensen kent met een bepaalde bouwexpertise kun je die vragen om te komen helpen of toch minstens goedkoper dan normaal inhuren.

Tijd vrijmaken

Een verbouwing is een hele klus dus wanneer je zelf werk gaat uitvoeren zul je waarschijnlijk ook wat vakantiedagen moeten gebruiken om op die manier de tijd vrij te kunnen maken. Ik weet nog heel goed dat wij ons nieuwe huis kochten toen ik jong was en het zorgde voor een hoop stress. Ook wij deden een aantal verbouwingen om het huis mooier te maken, vooral in de tuin maar ook de badkamer. We deden dit wel pas een jaar of twee nadat we het huis gekocht hadden om de verhuizing en de verbouwing niet allemaal op een hoop te gooien.

Desondanks was het een hele klus om de badkamer te verbouwen. Doordat de badkamer een aantal weken door de verbouwing buiten gebruik zou zijn konden we ook niet meer douchen of natuurlijk. Om dit op te lossen hebben we tijdelijk in de garage een noodbadkamer moeten opzetten. Dit was in de winter waardoor het natuurlijk ontzettend koud was in de garage. Niet ideaal om net uit je bed te gaan douchen.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie