Is je huidige auto aan vervanging toe, of heb je gewoon op korte termijn een auto nodig die je nog niet tot je beschikking hebt? Dan is het tijd om een nieuwe auto aan te schaffen. Soms is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan, omdat je niet over de benodigde financiële middelen beschikt. Het aangaan van een lening om deze middelen tot je beschikking te krijgen kan dan een goede oplossing zijn, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten voordat je de lening afsluit. Benieuwd welke dingen dit zijn? Lees dan snel verder.

De looptijd van de lening

Een belangrijk aandachtspunt bij het aangaan van een lening met als doel de financiering auto, is de looptijd van de lening. Veel mensen gaan bij het lenen van geld voor het financieren van een auto een te lange looptijd aan, met als resultaat dat ze de lening langer aan het afbetalen zijn dan dat ze plezier hebben van de auto. Zorg er altijd voor dat de looptijd niet langer is dan vijf jaar (en het liefst zo kort mogelijk). 

De hoogte van de lening

Het kan verleidelijk zijn om zoveel mogelijk te lenen om een zo luxe mogelijke auto te kunnen kopen. Wanneer je echter het maximaal mogelijke bedrag leent, zijn je maandlasten ook een stuk hoger. Dit leidt ertoe dat je, als je te maken krijgt met financiële tegenslagen of ontslag, sneller niet meer kunt voldoen aan je betaalverplichtingen met alle gevolgen van dien. Zorg er dus altijd voor dat je niet meer geld leent dan nodig. 

De te betalen rente

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het aangaan van een lening is het te betalen rentepercentage. Veel mensen die een lening afsluiten bij hun eigen bank, betalen een ontzettend hoge rente. Dat is zonde, want als je deze rentepercentages vergelijkt met de geldende rentepercentages van andere aanbieders zie je al snel dat je erg veel geld kunt besparen. Kijk dus verder dan je eigen bank, vergelijk verschillende aanbieders en kijk eens naar de mogelijkheid voor het lening aanvragen bij Findio, waar de te betalen rentepercentages relatief laag liggen.

Boetevrij aflossen 

Last but not least, het aandachtspunt van boetevrij aflossen. Ga altijd na bij de aanbieder van je financiering of deze aanbieder je de mogelijkheid biedt om boetevrij extra af te lossen. 

 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie