Een membrane touch switch is een gebruikersinterface-apparaat dat is opgebouwd uit verschillende lagen en wordt gebruikt als een schakelaar om een ​​apparaat in of uit te schakelen. In tegenstelling tot mechanische schakelaars, die over het algemeen zijn gemaakt van koper en kunststof, zijn membraanschakelaars gedrukte schakelingen op film.

Ze worden al sinds 1970 gebruikt als betrouwbare en bestendige interfaces voor verschillende toepassingen. Ze zijn bestand tegen slecht weer waardoor ze zeer geschikt zijn voor buitentoepassingen. Daarnaast zijn ze ook makkelijk aan te passen aan nieuwe technologieën en worden samen met medische apparatuur of communicatieapparatuur gebruikt. Een membrane touch switch is stof- en waterdicht en bestand tegen andere vervuilingen, dus is duurzaam en robuust. Ook zijn is het gemakkelijk schoon te maken, dus hygiënisch in gebruik. Vooral in omgevingen waar hygiëne prioriteit is, zoals in ziekenhuizen en cleanrooms.

Hoe werken membraanschakelaars?

Het ontwerp achter de meeste membraanschakelaars is eenvoudig: wanneer een persoon het apparaat wil gebruiken, wordt een schakelaar ingedrukt zodat de twee polen van het systeem contact maken en het circuit sluiten. Wanneer de schakelaar wordt losgelaten, worden de polen losgekoppeld en keert de schakelaar terug naar zijn open toestand.

Waar worden membraanschakelaars gebruikt?

Een membrane touch switch wordt gebruikt in een aantal toepassingen, waaronder in de medische, lucht- en ruimtevaart-, defensie-, industriële en transportindustrie. Ze worden vaak gebruikt voor toetsenborden, bedieningspanelen in vliegtuigen, telefoons met touchscreen en nierdialyseapparaten – om er maar een paar te noemen. Membraanschakelaars worden graag gebruikt vanwege hun duurzaamheid en flexibiliteit, vooral in omgevingen met hoge of lage temperaturen. Ze staan ​​ook bekend om hun betrouwbaarheid en hoge geleidbaarheid.

Soorten membraanschakelaars

Er zijn twee hoofdtypen membraanschakelaars, die elk verschillende functies op de printplaat uitvoeren:

Tactiele schakelaars zijn ontworpen om een ​​reactie te geven wanneer ze worden ingedrukt door een actuator of vinger. Een overlay over de schakelaar heeft symbolen of letters die worden gebruikt om de functie van elke schakelaar aan te duiden. Over het algemeen zijn deze schakelaars ontworpen met behulp van metalen koepels. Wanneer erop wordt gedrukt, drukt de metalen koepel tegen een geleidende voetafdruk, waardoor een actie plaatsvindt.

Niet-tastbaar. Dit type schakelaar werkt met hetzelfde concept van een tactiele schakelaar, maar lokt geen voelbare reactie uit. Omdat de onderkant van de overlay is verbonden met een geleidend kussen, zijn niet-tactiele schakelaars op zichzelf staande eenheden.

Membraanschakelaars of toetsenborden worden op maat gemaakt, afhankelijk van de functie van het product. De verwachting is dat hier steeds meer gebruikt van zal worden door de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Flexibele technologie is steeds meer in opkomst en de mogelijkheden breiden zich met de dag uit.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie