Relatie therapie kan het verschil betekenen tussen samen gelukkig blijven of voor de komende jaren met elkaar strijden. Volgens sommige schattingen zoeken meer dan 66% van alle getrouwde personen nooit een professionele therapeut op in wat voor vorm dan ook, voordat ze scheiden. Voor degenen die worstelen, is de eerste stap niet om beide een eigen weg in te slaan en te denken dat het hopeloos is. De grootste en meest belangrijke stap die je kunt nemen is echter de telefoon pakken en om hulp vragen. Er was ooit iets goeds in jullie leven samen. Wat als je dat gevoel kon terug krijgen?

Communicatie Problemen Uit Elkaar Halen

Zie het maar onder ogen, er is iets wat je niet zegt omdat je niet wilt dat iemand erdoor gekwetst wordt, of omdat je denkt dat het niets uitmaakt als je iets zegt. Relatie therapie helpt om deze zorgen uit elkaar te halen, zodat ongeacht wat je voelt of denkt, je het op een gezonde manier kan uitten. Bijna alle worstelingen binnen een huwelijk of een lange relatie komen voort uit diepgewortelde communicatiezorgen. Een relatietherapeut kan helpen om de deur voor deze zorgen op te doen zodat jij er door heen kunt lopen.

Spanning en Frustratie

Het leven was anders toen jullie elkaar voor het eerst ontmoette. Je was jonger, en je had grootste, andere, zelfs onmogelijke dromen voor de toekomst. En nu, jaren later, worstel je met je leven voor elkaar krijgen zoals jij dat wil. Spanning en frustratie over de effecten van leven kan ook een huwelijk of lange relatie ten onder laten gaan. Soms moet je simpelweg weer op één lijn staan met je eega of je partner. In andere gevallen, moet je eerst je eigen individuele behoeftes verkennen. Met professionele hulp kom je er wel.

Huwelijk Is Ook Lichamelijk

Voor diegenen die denken dat dit soort therapie niet kan helpen met de echte problemen van een huwelijk omdat ze geworteld zitten in lichamelijke gezondheid, die hebben het mis. Soms kan het zijn dat simpelweg een sessie doen je kan helpen om je weer verbonden te voelen met geliefde, op zo een manier dat het een nieuwe mogelijkheid biedt zodat jullie weer intimiteit kunnen beleven. Door deze stap te nemen kun je de deur openen voor de vorm van bevrediging die jij zoekt en op hoopt binnen je relatie.

Relatie therapie is geen slechte zaak. Het is niet de eerste stap in het toegeven dat het niet gewerkt heeft. Het is echter een mogelijkheid voor jullie beiden om weer op de rails te komen door eenvoudig de communicatielijnen op de juiste manier weer open te gooien.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie