We bespreken vaak de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie en innovatie. Maar ook mode blijft zich continu ontwikkelen. Met een paar bruikbare styling tips ben je weer helemaal van deze tijd. Handig als je zelf niet zoveel gevoel mode hebt. Met een goede basis kan je bijna niet fout gaan. Vandaag delen we een aantal tips die ervoor zorgen dat je altijd op de juiste manier gekleed bent voor je nieuwe job. De kleding werknemers dragen op kantoor is allang niet meer zo stijfjes als een aantal jaar geleden. Tegenwoordig zijn zelfs sneakers geoorloofd op kantoor. Steeds minder zien we mensen in driedelig pak verschijnen. Bij het aannemen van nieuwe krachten kijken werkgevers ook naar of je wel binnen de bedrijfscultuur past.

Doe research naar de bedrijfscultuur

Voor je gaat beginnen kan je natuurlijk even wat informatie inwinnen over welke klederdracht geoorloofd is bij de organisatie waar je aan gaat werken. Bekijk de site en probeer te ontdekken hoe werknemers zich kleden. Neem een kijkje bij het smoelenboek en de social media kanalen. Hier kan je vaak wel een foto vinden die representatief is voor werknemers zich kleden. Dan weet je zeker dat je niet compleet buiten de boot valt. Zie je alleen maar mensen in pak dan is het natuurlijk niet zo handig om in je sneakers te komen opdagen. Maar andersom laat je ook een verkeerde indruk achter wanneer je in een pak verschijnt terwijl je collega’s casual gekleed zijn.

Pantalons zijn geschikt voor elke situatie

Met pantalons kan je bijna niet fout gaan. Een pantalon is een nette broek die in een effen kleur vaak het best tot zijn recht komt. Kies voor beige, blauw, groen of zwart. Maar ook een felle kleur kan heel leuk staan als je overige kleding rust uitstraalt. Het voordeel van een pantalon is dat je het met alles kan combineren. Wil je een meer zakelijke uitstraling dan trek je nette schoenen en een blouse aan. Of ga je voor een meer business casual look dan kan je die nette schoenen gewoon vervangen voor sneakers. Combineer dit met een effen shirt of een mooie trui en je outfit is af. Je ziet er netjes maar toch casual uit. En moet je een keer iets netter gekleed gaan voor een klant dan hoef je slecht van schoenen te wisselen. Je pantalon is dus een vaste kracht voor jouw kantoorbaan.   

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie