Een woningontruiming kan snel en direct gebeuren. Binnen een dag kunnen woningontruimers de klus klaren, zonder daar al te veel moeite voor te doen. Zeker als een bewoner het huis uit wordt gezet. Er wordt dan geen rekening gehouden met de staat van de spullen en is alles zo weg. Bij een seniorenverhuizing gaat het wat betreft wat anders. In dit artikel alles over woningontruiming.

 

 

Wat houdt woningontruiming in?

Zodra een verhuurder in conflict komt met de huurder kan er besloten worden dat de woning moeten worden ontruimd. Ontruiming de zwart is een goede woningontruimer. Er kleven strenge voorwaarden aan vast als een woning ontruimd moet worden. Allereerst moet het huurovereenkomst opgezegd worden. Zodra de huurder daarmee niet akkoord gaat is het aan de rechter of de verhuurder de woning mag ontruimen. Het gaat allemaal nog niet zo makkelijk als je zou denken.

 

 

Mag je iemand zomaar het huis uitzetten?

Zelfs als een rechter bepaalt om tot woningontruiming over te gaan, mag de verhuurder niet zomaar de huurder op straat zetten. De spullen mogen wel verwijderd worden, als de bewoner eerst maar zelf de tijd krijgt om dat te doen. Als dit niet gebeurt dan kan er een verhuizer zoals woningontruiming utrecht worden ingeschakeld om dat te doen. Dus nee, het is niet zomaar mogelijk om iemand zomaar op straat te zetten.

 

 

Kan je als bewoner zelf actie ondernemen bij woningontruiming?

Heeft de rechter toestemming verleend tot woningontruiming dan heeft eerst de bewoner zelf de mogelijkheid om de woning te ontruimen. Je kan ook als bewoner wachten tot de verhuurder dat zelf gaat doen. Doe je het zelf kan je met de verhuizer afspreken wat er met de spullen moet gaan gebeuren. Neem je als bewoner niet zelf actie en worden de spullen door een andere partij uit de woning gehaald? Je mag er dan niet vanuit gaan dat de spullen ongeschonden verhuisd worden. Vaak worden alle spullen dan in een laadbak gedumpt van een vrachtwagen zonder daarbij rekening te houden met de spullen zelf.

Ga je verhuizen of ontruimen?

Zodra bijvoorbeeld je oma of opa komt te overlijden en die is alleenstaand dan blijven er spullen over die niet naar een andere bestemming gaan. Je kan dan als familielid met de verhuizer bepalen waar de spullen heen moeten. Dat kan naar de stort, kringloop of andere familieleden. Bekijk in deze situatie dan eerst ook goed naar de goederen die een nieuwe bestemming krijgen. Bepaal daarna pas wat er met de rest moet gebeuren. Logisch dat dit soort ontruiming veel stress en verdriet met zich meebrengt. Regel dan ook snel een woningontruimer om het hele proces zo snel mogelijk af te handelen.

 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie