Studeren. Het is voor de meeste een fijne ervaring en we maken er allemaal dingen mee die we nooit meer vergeten. Maar het studeren zelf is niet altijd een pretje. Hier een aantal tips die weldegelijk het studeren wat makkelijker maken!

Laptop en boeken

Het is tegenwoordig voor elke studie ook wel een must, maar het maakt je leven als student ook zeker een stuk makkelijker. Het is bijna niet meer te doen zonder laptop. Je moet soms door uitstelgedrag, of gewoon door een grote deadline, tot diep in de nacht doorwerken. Dit is natuurlijk het prettigst om te doen op een eigen gekozen plek, bijvoorbeeld je bed…

Ook het aanschaffen van boeken is geen goedkoop grapje. Je hebt voor elke studie een lading met boeken nodig en om deze nieuw aan te schaffen kost wat. Wat in eerste instantie handig is om te doen is rondvragen welke boeken belangrijk zijn en gebruikt worden. Ken je iemand die jouw studie al volgt, of heb je een mailadres van de studiecoördinator? Vraag eens welke boeken ze echt gebruikt hebben en welke nog op een stoffige plank staan. Het is namelijk zo dat vaak niet van alle boeken gebruik gemaakt wordt. Wanneer je weet welke boeken belangrijk zijn is marktplaats je grote vriend. Met een beetje geluk kun je jouw boekenpakket tweedehands aanschaffen en zal dit heel wat geld schelen.

Softwareprogramma’s

Voor sommige opleidingen heb je speciale softwareprogramma’s nodig. Microsoftprogramma’s zijn altijd handig om op je laptop te hebben en kosten ook niet veel. Maar Adobe programma’s daarentegen. Je schaft hier jaarlijks een abonnement voor aan en dit is niet goedkoop. Op Surfspot kan je deze softwareprogramma’s voor een betere prijs aanschaffen.

SSD

Vele kennen het woord SSD als harde schijf. Een SSD aanschaffen als je studeert is erg handig. Hier kan je digitale gegevens bewaren, zonder dat het op je computer hoeft te blijven staan. Wanneer je naar het tweede jaar gaat en je alles wat je gemaakt hebt liever niet wilt verwijderen, kan je dit op je SSD zetten zonder dat het verloren hoeft te gaan. Het is logisch dat je niet van elk schooljaar je documenten op je computer kan laten staan. Zo’n SSD kaart kan verwarring voorkomen en ook veel ruimte op je computer!

Verder moet je je eigen draai vinden in studeren. Het is voor de een makkelijker dan voor de ander. Je hebt vanzelf door wat voor jou werkt ja of nee.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie