Het is voor het personeel een prachtige secundaire arbeidsvoorwaarden als ze een auto van de zaak krijgen. Maar het is ook weer een gedoe om voor al het personeel een auto te kopen. Daar komt veel bij kijken, niet alleen het aanschaffen, ook onderhoud of als er iets mee gebeurd dan moet  dat ook geregeld worden. Daarom is het voor veel bedrijven aantrekkelijk om personeel een lease auto te geven in plaats van te kopen. Sommige bedrijven werken met veel medewerkers die niet lang in dienst zijn. Dan is het heel handig om in plaats van gewone lease, shortlease te doen. Dat is hetzelfde als leasen maar dan kunnen er kortere termijnen worden afgenomen. Wil je weten waarom shortlease zakelijk aantrekkelijk kan zijn voor het wagenpark van jouw bedrijf? Lees dan verder. 

Maandelijks opzegbaar

Je weet nooit hoe lang werknemers in dienst blijven, maar je kan ook nooit in de toekomst kijken hoe het blijft gaan met het bedrijf. Er kan een financiële tegenvaller komen waardoor personeel ontslagen moet worden of het personeel zelf heeft een andere uitdaging gevonden en vertrekt. Allemaal scenario’s waarbij je niet aan vaste lasten wil zitten. Als je een auto hebt gekocht voor het personeel kan je deze natuurlijk wel weer verkopen, maar je zal nooit meer het volledige bedrag terug krijgen. Ook is het veel gedoe. Het scheelt in kosten dus als je maandelijks de leaseauto kan stopzetten, maar ook gemakkelijk een nieuwe kan afsluiten. Op deze manier kun je dus flexibel auto’s inzetten en niet voor hoge kosten komen te staan als het wat minder gaat met het bedrijf. 

All-inclusive 

Naast het voordeel dus dat de shortlease maandelijks opzegbaar is en het bedrijf niet voor hoge kosten komt te staan als de situatie veranderd, is het ook erg handig voor het onderhoud van het wagenpark. Bij koop auto’s moet alles apart worden afgesloten en mocht een van de personeelsleden schaden rijden of voor onderhoud langs de garage moeten, zijn dat weer allemaal extra uitgaven die om de hoek komen kijken. Bij Blankert shortlease wordt alles op basis van full operational lease gedaan. Dit houdt in dat bij de tarieven de operationele kosten zijn inbegrepen. Hierbij kan je denken aan afschrijvingen, verzekeringen, reparaties, onderhoud, per direct vervangend vervoer en hulp bij pech. Het enige wat je zelf moet regelen is je brandstof om vooruit te komen. Zeker als er veel werknemers in dienst zijn, is het fijn als dit allemaal inclusief is en daar niet naar omgekeken hoeft te worden. 

 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie