Veel badkamers worden tegenwoordig gecreëerd met een materiaal wat veel van beton wegheeft. Toch zit er net een verschil in tussen beton en het materiaal waar de badkamer echt van gemaakt wordt: beton cire. In deze blog is te lezen wat beton cire precies is en waarom een beton cire badkamer zo goed werkt.

Wat is beton cire?

Beton cire, ook wel betonlook stuc of betonstuc genoemd, is een materiaal wat gebruikt kan worden voor het afwerken van allerlei verschillende onderdelen van het huis. Het is een stevige toplaag wat gebruikt kan worden op vloeren, wanden, trappen, meubels. In keukens, in de woonkamer, in de badkamer en alle andere plekken van het huis is er plek voor beton cire. Dit komt omdat de toplaag maar drie millimeter dik is, maar wel zeer sterk is. Het kan veel verdragen qua krassen en stoten, dus het kan goed gebruikt worden in kamers waar meer gelopen en geleefd wordt. Het klinkt misschien wat somber om een heel huis met betonlook te bekleden, maar dit hoeft niet zo te zijn…

Kleuren

De beton cire kleuren kunnen namelijk erg verschillen. Er zijn wel meer dan 3000 kleuren mogelijk! Afhankelijk van het type beton cire dat er gekozen wordt, zijn er vele kleurvariaties mogelijk. De Original is bijvoorbeeld leverbaar in 50 natuurtinten, om de kamer een natuurlijke tint te geven. Beton cire easyline beton pasta kan per order worden gemengd. Er zijn specialisten die kleuren kunnen mengen, zodat eigenlijk elke kleur beton cire verkrijgbaar is.

In de badkamer

Beton cire is makkelijk aan te leggen in de badkamer, omdat het materiaal op iedere ondergrond aangebracht kan worden. het enige benodigde is het behandelen van tegels met een speciale primer. De badkamer hoeft dus niet eerst gesloopt te worden om de strakke, industriële uitstraling te krijgen. Maar waarom is het zo geschikt voor de badkamer?

Allereerst is beton cire waterdicht, bestand tegen zowel water als slijtage. Het materiaal wordt zo egaal aangebracht en afgelakt dat er geen schimmelvorming of vochtophoping kan ontstaan. Er ontstaan namelijk geen gaten of naden in de beton cire. Daarnaast is er weinig onderhoud nodig om het betonstuc netjes te houden. Zeker in de badkamer is dit een fijn vooruitzicht.

Beton cire kan door vrijwel iedereen aangebracht worden, maar er hoort wel rekening gehouden te worden met de lange productietijd die beton cire Original heeft. De droogtijd kan zeker een aantal dagen duren. Ook is het materiaal iets duurder dan andere materialen voor de badkamer. Dit zal nog wat meer zijn als het professioneel aangelegd wordt.

Kortom, beton cire ziet er netjes uit, is gemakkelijk zelf aan te brengen en is relatief onderhoudsvrij en waterbestendig. Wie wil het niet in de badkamer!

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie