Gedurende de afgelopen jaren is travelstof steeds geliefder geworden onder de consument. Het materiaal wordt gebruikt voor verschillende soorten kleding en heeft verschillende voordelen. Als je travelstof draagt is het belangrijk om te weten hoe je de kleding het best kunt onderhouden en wat de stof bijzonder maakt. 

 

Waaruit travelstof bestaat

Om erachter te komen waarom het steeds populairder wordt is het handig om te weten waar de stof uit bestaat. Travelstof is een combinatie van elastane en polyamide. De elastane is onderdeel van travelstof vanwege de grote elasticiteit en rekbaarheid. Daarnaast heb je polyamide wat een textiele vezel is die erg vormvast is. Door deze twee stoffen te combineren krijg je met travelstof een stof die goed rekbaar is en ook nog eens goed in vorm blijft. Je kunt hierdoor een hoop dingen doen met de kleding en daarnaast zit kleding gemaakt van travelstof ook nog eens erg comfortabel. 

 

Een groot voordeel van travelstof kleding

De naam van deze kleding is ontstaan doordat kleding van deze stof erg populair zijn om mee op reis te nemen. Zo zijn onder andere capri broek travelstof en een blouse travelstof wit ideaal voor als je gaat reizen. De travelstof is namelijk een stof die zo goed als kreukvrij is. Hierdoor kun jij je kleding opvouwen zoals je wil en meer kleding in je koffer gepropt krijgen. Zelfs als je het als een prop in je koffer zou doen zal de kleding van travelstof nog steeds ongekreukeld uit de koffer komen. 

 

Verder is de kleding die gemaakt is van travelstof erg snel drogend, is het een luchtige stof die ademend overkomt en zit de stof comfortabel. De travelstof is voor op plekken zoals vakantie, maar ook voor thuis ideaal. Dit komt doordat deze kleding erg makkelijk te verzorgen is. Je kunt de kleren wassen op een temperatuur van 30 graden en de kleding zal niet lang hoeven drogen. Je hebt bij travelstof drie verschillende diktes en samenstellingen. Zo heb je een goed overzicht over welke kleding met een hogere dichtheid is geweven dan een ander. Travelstof kleding met een hogere dikte zal een stuk minder wind doorlaten dan een ander.

 

De duurzaamheid van de producten

De meeste kleding van travelstof is fijn geprijsd en alsnog van een hoge kwaliteit. De kleren vereisen geen strijk kosten en helpen hiermee het milieu gezonder te houden. De producten worden geproduceerd bij specifiek uitgekozen fabrieken die goed nadenken over de natuur. De kleding wordt voornamelijk geproduceerd in landen als Portugal en Turkije. Hier hebben fabrieken certificaten die ze krijgen als ze bij de productie geen gebruik maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Bovendien helpen bedrijven die travelstof produceren mee aan het verbeteren van de werkomstandigheden voor de lokale inwoners van de fabrieken. 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie