Vrije tijd is een belangrijkere factor in je leven dan je misschien zal denken. Iedereen heeft voldoende vrije tijd nodig om te ontspannen en de batterij weer op te laden. Je weet het natuurlijk al lang, een succesvolle carrière, een hoger salaris en meer spullen maken je niet echt gelukkiger. Maar waar word je dan wel gelukkig van? Vrije tijd. Veel mensen zijn graag bereid zijn om een beetje geld in te ruilen voor wat meer tijd. Hetzij door te betalen voor een bepaalde service, waardoor je meer vrije tijd krijgt of gewoon door wat minder te werken. Maar wat is dan de ultieme balans tussen werk en vrije tijd om je optimaal gelukkig te voelen. Gemiddeld genomen blijkt dat dit 2,5 uur per dag is. Als je minder vrije tijd per dag hebt kan je eerder gestrest raken en heb je te veel vrije tijd dan kan de verveling toe gaan slaan.

Vrijetijdsbestedingen

En waar besteden we onze vrije tijd in de avonduren en de weekenden dan aan? Je kent vast wel de meest voorkomende vrijetijdsbestedingen. Televisiekijken, lezen, sporten en andere hobby’s uitoefenen.  Maar steeds meer in opkomst zijn de wat meer spectaculaire activiteiten waar je misschien niet meteen aan denkt. Je hebt er vast wel eens van gehoord de gezamenlijke activiteiten waar teambuilding centraal staat. Op de site van fundustry kan je alle mogelijkheden bekijken. Heb je weleens gedacht om met je vrienden een escaperoom te doen. Spanning en sensatie zijn dan gegarandeerd. In de huidige 1,5 meter samenleving kan je er ook voor kiezen om een escaperoom voor thuis te doen. Gewoon lekker vanuit je eigen huis met vrienden het spel spelen. Na ontvangst van de inlogcode kan het plezier beginnen.

Teambuilding na het werk op kantoor

Teambuilding op het werk is ook een groeiend fenomeen. In tijden van steeds verder groeiende individualisering is het kweken van een groepsgevoel een belangrijke factor. Het houden van een teambuilding op de werkvloer heeft zo zijn voordelen, de medewerkers zijn op een bekende en vertrouwde plek. Dit maakt de teambuilding laagdrempeliger. Dat zie je terug in deelnemers die minder afwachtend zijn. Het eigen kantoor geeft een bepaalde mate van comfort en zelfvertrouwen, die de betrokkenheid en assertiviteit ten goede komt. Tijdens een teambuilding wordt iedereen uit zijn comfortzone gehaald en zijn de ogen gericht op een einddoel. Hoe maken we van dit team een nog hechter team, zodat we het werk leuker maken én optimale prestaties kunnen realiseren. Kortom er zijn voldoende mogelijkheden voor een passende vorm van teambuilding.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie