Steeds meer ondernemers kiezen voor werken in de cloud. Dat klinkt interessant en dat is het ook. Niet voor niets is het de verwachting dat de groei van het aantal ondernemers dat op deze wijze gaat werken alleen maar zal groeien. Sterker nog; op den duur zal veel, zo niet alles, in de cloud plaatsvinden. Werken in de cloud via proserve? Check de voordelen die dit zeker ook voor jouw onderneming zal bieden.  Voor de duidelijkheid; in de cloud werken is niets meer of minder dan dataverwerking via internet, terwijl dataverwerking tot voor kort alleen in een kantoor en met een fysieke computers en servers plaatsvond.

Altijd en overal online werken

Werken in de cloud is dus een werkwijze die de nodige voordelen biedt ten opzichte van ‘regulier’ werken of ‘ouderwets werken’ zoals de bedrijven die al in de cloud werken het al gekscherend noemen. Grootste voordeel van in de cloud werken is wel dat je altijd en overal online kunt werken. Het maakt niets meer uit waar je medewerkers zich bevinden; met behulp van een internetverbinding kunnen ze overal hun werk doen. Nadat je voor een bepaald pakket hebt gekozen kun je bovendien erg gemakkelijk de capaciteit opschalen. Als je bedrijf groeit bijvoorbeeld is dit aan de orde.

Veel betere samenwerking

In de cloud werken maakt disaster recovery voor elk klein en groot bedrijf mogelijk en biedt heel veel flexibiliteit en dat in alle opzichten. Werken in de cloud betekent ook dat je software automatisch geupdate wordt. Bovendien maakt het dat er veel beter samengewerkt wordt en bovendien heb je altijd de juiste versie van de data in handen. Voorheen werden bepaalde stukken zo vaak gemaild dat je op een bepaald moment niet meer wist wat nou de juiste versie was. In de cloud werken is bovendien milieuvriendelijker. Dit is omdat je alleen de energie vraagt die echt nodig is.

Kleintjes worden concurrenten van de grote jongens

Zeker ook voor de wat kleinere bedrijven biedt het nieuwe in de cloud werken heel erg veel voordeel. Iedereen heeft nu namelijk toegang tot de enterprise technologie. Kleinere bedrijven kunnen daardoor vaak sneller handelen dan de grote bedrijven. Daardoor zijn bepaalde kleinere bedrijven in de cloud geduchte concurrenten van de grote terwijl dat met regulier werken allesbehalve het geval was.

Vertrouwd adres

Werken in de cloud betekent dat je niet te maken krijgt met zaken als onderhoud, maar wél altijd de benodigde support krijgt, terwijl in de cloud werken ook nadrukkelijk staat voor veilig en toegankelijk. Ondernemers zijn ondertussen buitengewoon tevreden over deze manier van werken en zien dat er behoorlijk productiever gewerkt wordt met betere cijfers onder de streep als gevolg. Door voor proserve te kiezen weet je zeker dat er een in de cloud oplossing beschikbaar is die precies bij je ambities en je profiel past. Dit maakt presteren gemakkelijker en zorgt voor continuïteit. Over continuïteit gesproken; Proserve is al ruim twintig jaar toonaangevend en dus een vertrouwd adres om zaken mee te doen.

 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie