De strijd tegen de kilo’s kan soms een hele zware zijn op persoonlijk niveau. Dit hoeft echter niet. Soms begint het al door het afvallen eerder te zien als een uitdaging, een persoonlijk doel dat je wilt halen. Bovendien zijn er genoeg bedrijven die je willen helpen! Die hulp ontvang je tegenwoordig ook gemakkelijk online. Eén van die bedrijven is WW (Weight Watchers). Zij helpen je met een online programma en laten zien hoe afvallen leuk en efficiënt kan zijn.

Ben je nog een beetje sceptisch als je denkt aan zo’n online afvalprogramma? We zetten 4 voordelen van online afvallen op een rij.

1. Efficiënt

Zoals gezegd: een online afvalprogramma helpt je om efficiënt af te vallen en je persoonlijke doel te bereiken. Je denkt waarschijnlijk dat je weinig contactmomenten hebt als je een online programma volgt, maar bedenk dat je eigenlijk 24/7 in contact staat. Middels een zogenaamde afvallen app houd je namelijk eenvoudig verschillende dingen bij. Denk bijvoorbeeld aan het aantal ingenomen calorieën of het aantal gelopen kilometers op een dag. Met deze informatie weet de app hoe je bezig bent en kan hij je waar nodig helpen met tips om bepaalde doelen te behalen. Over het algemeen gaat het erom dat je jouw leefstijl aanpast, niet zozeer om zo snel mogelijk veel kilo’s af te vallen.

2. Samen of alleen

Vind jij het prettig om je afvalervaringen te delen met anderen? Dat kan allemaal in de app van WW. Wanneer je het juist prettig vindt om de strijd naar je zelf gestelde eindstreep alleen te voeren, is dat ook geen probleem. Dat is het fijne aan een online afvalprogramma: je kunt het zo individueel of interactief maken als je zelf prettig vindt.

3. Overzichtelijk

Wanneer je een online programma volgt, dan kun je heel overzichtelijk zien welke progressie je hebt geboekt vanaf het moment dat je bent gestart. Daarnaast kun je in de app invullen welke voedingsmiddelen je hebt genuttigd en hoeveel lichaamsbeweging je hebt gehad. De app biedt ook opties om slaap en waterinname bij te houden. Zo heb je in één oogopslag door of je goed bezig bent, of dat je er nog iets harder aan moet trekken.

4. Handig

De app is niet alleen overzichtelijk om te zien welke resultaten je hebt geboekt qua afvallen, maar biedt ook verschillende handige tools die je helpen in de jacht naar een gezonder leven. Wat vind je  bijvoorbeeld van de barcodescanner in de app van WW? Hiermee scan je in de supermarkt snel en eenvoudig de voedingsmiddelen die je van plan bent om te kopen. Daarna zie je in de app heel snel hoeveel calorieën dat product bevat en of het een verstandige keus is om het daadwerkelijk mee te nemen.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie