Sinds kort begeleid ik mijn twee kinderen naar de voetbal. Bij uitwedstrijden heb ik een wagen volgeladen met jongens of meisjes. Dat hangt af met wie is die week meega. Ik heb beloofd dat ik de ene week het team van mijn zoon support en de andere week het team van mijn dochter. We waren toe aan een andere, grotere auto. Het werd een volvo xc90 tweedehands met zeven zitplaatsen. De stoelen kunnen onafhankelijk van elkaar worden neergeklapt of verschoven. Dit is handig voor meer beenruimte aan de derde zitrij maar eventueel ook om meer laadruimte te creëren. Die derde zitrij kun je automatisch laten omklappen (vanaf de bestuurdersstoel) met een druk op de knop.

Laadruimte en andere luxe

Mijn vrouw is kunstenares en vervoert regelmatig groot werk en materialen in de SUV. Dat gaat probleemloos: de rugleuningen en hoofdsteunen achterin kunnen worden neergeklapt. Zo heb je achterin een vlakke laadvloer om grote voorwerpen te vervoeren. Het in- en uitladen gaat zo ook heel gemakkelijk. Als alle stoelen zijn ingeklapt heb je een laadruimte van 1950 liter. De achterklep kan vanuit de bestuurdersstoel worden bediend. Heb je volle handen, dan kun je de achterklep openen en sluiten door je voet onder de achterbumper te bewegen. In geval van een lekke band is er een noodreparatieset met een compressor en afdichtvloeistof. Aan de zijkant van de bagageruimte zitten twee ingebouwde haken. Als je erop drukt, klappen ze open. Met die haken kunnen twee boodschappentassen worden vastgezet.

Vakantie

In verband met onze caravan is de elektrisch inklapbare trekhaak wel heel handig. Met een druk op de knop in de bagageruimte kun je de trekhaak uitklappen. Even vergrendelen met de hand en je kunt je caravan of aanhanger aankoppelen. Onze vorige auto had ook een trekhaak maar die was niet inklapbaar. Reuze onhandig met fileparkeren in kleine vakken. Om niet te spreken van de keren dat ik mijn been heb gestoten aan het ding.

Veiligheid

Last but not least: de veiligheid. Het voert te ver om in deze blog alle redenen op te sommen die het rijden van een Volvo zo veilig maken. Actueel en vermeldenswaardig in de persoonlijke sfeer, is dat we het fijn vinden dat de achterbank is uitgerust met Isofix bevestigingspunten. Je hoeft het speciale kinderzitje alleen in de bevestigingspunten te klikken om het zitje stevig met de carrosserie te verbinden. Deze functie hebben we binnenkort nodig: over vier maanden wordt onze tweede zoon geboren!

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie