Dat jij een dak boven je hoofd hebt en hierdoor droog kunt slapen is natuurlijk van een groot belang. Een huis zonder dak is, zeker in een land als Nederland, eigenlijk nutteloos. Naast de functie die je dak nu heeft zijn er echter ook een aantal andere dingen die jij met je dak kunt doen. De uitstraling die van je dak afkomt afhankelijk van hoe je deze inricht, maar je kunt ook met je dak nog wat bijdrage aan het milieu. Wat jij allemaal met je dak kunt doen kun je hier meer over vinden.

 

Verschillende materialen die je voor je dak kunt gebruiken

Wanneer jij een dak wilt verbouwen zijn er een hoop beslissingen die je moet nemen. Zo kun je onder andere kijken naar hoeveel je er maximaal aan kwijt wilt zijn en welke kleur het dak moet worden. Ook is het belangrijk dat je kijkt naar het materiaal waarvan je wilt dat het dak gemaakt is. Je kunt voor een rieten dak kiezen, een dak met pannen of een dak gemaakt van epdm. Ook is het mogelijk om bepaalde dingen te combineren. Zo kun je kiezen voor een pannen dak met epdm lijm. Epdm is een materiaal dat vergelijkbaar is met rubber en voor een periode van 40-50 jaar meegaat. Het is goed bestendig tegen het weer in Nederland en geeft bovendien planten de mogelijkheid om te groeien. Je kunt er door voor epdm voor kiezen om een groen dak te creëren. Zelf kun je planten op je dak plaatsen, maar je kunt ook afwachten of er vanzelf iets gaat groeien. Dit is een goede manier om wat meer co2 uit de lucht te halen en wat meer zuurstof te creëren voor de mens.

 

Het aanschaffen van zonnepanelen

Wanneer het over een dak gaat kun je vandaag de dag bijna niet meer aan zonnepanelen ontkomen. Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om een aantal zonnepanelen te laten plaatsen op het dak. Zeker met de toenemende prijzen voor gas en elektriciteit is het steeds aantrekkelijker om hierin te investeren. Bovendien draag je met het opwekken van energie via een zonnepaneel ook nog eens bij aan het milieu. Wel is het belangrijk om je te bedenken dat het kopen van zonnepanelen een lange termijn investering is. Vaak heb jij pas na een jaar of 5 à 10 al het geld terugverdient.

 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie