Als leek sta ik er soms echt van te kijken hoeveel verschillende landbouwmachines er zijn. Laatst logeerde ik in een huisje in Drenthe dat grensde aan de landerijen van een boerderij. Terwijl  ik op mijn terras een borreltje dronk zag ik in die week de ene na de andere machine voorbij gaan. Alleen al aan de ene tractor werden diverse grote machines gekoppeld om te ploegen, te oogsten en te maaien. Je staat er niet zo bij stil, maar al die machines moeten wel een berg geld kosten. En omdat we allemaal weten dat boeren het zwaar hebben, is het logisch dat er veel gezocht wordt naar tweedehands landbouwmachines. Gelukkig is daar heel veel aanbod in. Zo kun je als landbouwer voor een schappelijke prijs toch aanschaffen wat je nodig hebt voor het runnen van je bedrijf. Ook als tweedehands is zo’n beetje alles te krijgen. Dus welke tweedehands landbouwmachines kun je dan zoal vinden op bijvoorbeeld internet.

Tweedehands landbouwmachines: ruime keuze

De tweedehands landbouwmachines kun je onderverdelen in een aantal categorieën. Als eerste zijn er de transportmachines. Denk hierbij aan tractors, aanhangers, wielladers en verreikers. Deze zijn in ruime mate online verkrijgbaar. Daarnaast zijn er de machines voor gewasbewerking. Denk bijvoorbeeld aan maaimachines, balenpers en schudders. Ook voor grondbewerking is van alles verkrijgbaar. Denk hierbij aan cultivators, eggen en woelers. Daarnaast is er online een ruime keuze in machines voor bemesting, oogsten, irrigatie en beregening en voor zaaien. Het is bovendien handig om te weten dat je op deze sites vaak je eigen tweedehands landbouwmachines kunt aanbieden. Als jij van product veranderd bent, of toe bent aan iets nieuws, dan kun je toch nog wat verdienen aan je oude machine.

Kijk, probeer en sla je slag

Om de kosten blijvend laag te houden is het natuurlijk handig om met een groep diverse machines te delen. Dan kun je als groep ook bepalen welke machines aan vervanging toe zijn. Zo beheer je met elkaar een mooi machine park. Dan is het zaak om met elkaar te bepalen wat je nodig hebt en hoeveel dat mag kosten. Om zeker te weten dat je een goede aankoop doet is het belangrijk dat je de machine uit probeert. Past hij wel echt bij jullie bedrijf? Doet hij wat hij moet doen met de kwaliteit die jullie voor ogen hebben? Dat zijn zaken die je voor aankoop goed moet vaststellen. Maar daarna kun je je slag slaan en door het kopen van tweedehands landbouwmachines veel geld besparen.

 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie