Een goede nachtrust is de beste manier om je dag goed te beginnen. En een goede nachtrust begint bij een goed bed. Ben je van plan een nieuw bed aan te schaffen? Dan kan de keuze knap lastig zijn. In deze blog, de beste tips and tricks om jouw perfecte bed uit te kiezen.

Het ideale bed is voor iedereen verschillend. Het hangt niet alleen af van je smaak, maar ook van je lichaamsbouw en de manier waarop jij slaapt. Ga daarom de volgende punten bij jezelf eens na.

1. De maat

Blessed with long legs? Dan heb jij misschien een langer bed nodig dan gemiddeld. Idealiter is een bed 20 tot 30 centimeter langer dan jouw lichaamslengte. De standaardbreedte van een bed is 90 cm per persoon. De standaardmaten van beddengoed zijn daarom afgesteld: 90×200 voor een enkel bed en 180×200 voor een tweepersoonsbed. Langer dan gemiddeld? Durf dan van deze maten af te wijken.

2. Type matras

De ene is dol op een harde bodem, de anders zakt liever weg in zijn matras. Het is niet alleen belangrijk deze voorkeur in ogenschouw te nemen, maar ook je fysieke gesteldheid. Heb je vaak last van je rug- of nek? Dan heb je misschien een matras nodig met extra ondersteuning. Grofweg zijn er drie populaire soorten matrassen.

– een latex matras is een materiaal dat zich makkelijk aanpast aan de vorm van je lichaam;
– een matras van traagschuim is zachter en comfortabeler als je er langer op ligt. Een perfect matras voor koukleumen omdat het materiaal heel warm aan voelt;
– een matras van pocketveren (springveren) kun je perfect naar je lichaam afstellen. Het matras is vaak opgedeeld in verschillende zones, zodat de hardheid past bij het deel van je lichaam.

3. Hardheid

Matrassen kunnen zacht, normaal, hard of extra hard zijn. Om er achter te komen wat het beste bij jou past, is het het beste om de verschillen gewoon eens uit te testen en je bij een slaapadviseur te laten adviseren. Het kan zo maar zijn dat jouw partner andere slaapbehoeftes heeft als jij!

4. Bodem

Het matras is een, de bodem is twee. Een duur matras op een ondermaatse bodem is zonde. Lattenbodems kunnen erg in kwaliteit verschillen. Het meeste comfort vindt je vaak in een boxspring. De beste boxspring volgens top-X.nl is de Bravo. Met een dergelijk bedbodem heb je een super luxueuze look. Let er op dat de bedbodem voldoende ventileert, met name wanneer je veel zweet in je slaap.

Na acht a tien jaar is een matras aan vervanging toe. Hoe lang lig jij al op hetzelfde matras?

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie