Heb je onlangs een nieuw huis gekocht of staat een nieuw huis op de planning? Vaak begin je direct ook met verbouwen na je aankoop. Het is hierin belangrijk dat je niet zomaar begint, maar goed nadenkt wat je met de verbouwing wil. Hoe wil je het gaan aanpakken en wat is je uiteindelijke doel? Het is belangrijk om hier vroegtijdig over na te denken zodat je hier de juiste voorbereidingen voor kan treffen. In deze blog nemen we je mee in een aantal tips die je kan gebruiken bij het verbouwen van je nieuwe huis.

Plan, budget en planning

Voordat met de verbouwing van de woning wordt begonnen, moet er een budget worden bepaald. Welke uitgaven je wellicht hebt en welke uitgaven je aan bepaalde zaken wilt besteden. Zorg ervoor dat je een maximaal budget hebt en dat je deze niet overschrijdt. Je kan dan kennismaken met degene die de verbouwing gaat uitvoeren (zoals een aannemer) om de mogelijkheden te leren kennen. Je kan andere bedrijven vragen om tegen de beste prijs te vergelijken. We raden je ook aan om de beoordelingen van aannemersbedrijven te bekijken en te vergelijken. Op deze manier kunt u controleren of het bedrijf de juiste kwaliteit levert en of de betreffende aannemer ook de gemaakte afspraak nakomt. Vraag daarnaast of andere bekenden van jou ervaring hebben met een aannemer en welke ze dan aanraden. Het is belangrijk om te beseffen dat iedereen andere verwachtingen heeft bij een aannemer. Daar waar de een snel tevreden is kan de ander juist niet tevreden mee zijn. Probeer dus altijd de verwachtingen goed over te brengen.

Spullen kopen en huren

Het is soms handig om bepaalde spullen te kopen en bepaalde spullen te huren. Denk bijvoorbeeld aan een bouwafval container. Een bouwafval container huren is in de meeste gevallen een stuk voordeliger dan wanneer je zo’n container koopt. Het is daarom slim om een bepaald aantal dagen in te plannen om al het sloopwerk te doen en alles in één keer af te laten voeren. Daarnaast is het wellicht wel handig om bepaalde gereedschap zelf in bezit te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een boormachine of een hamer. Dit zijn spullen die veel mensen al hebben maar soms is het slim om er nog iets bij te kopen of te vervangen. Goede spullen zorgen er vaak voor dat je sneller kunt werken en niet te lang blijft hangen. Let dus daarom altijd op dat je niet zomaar het goedkoopste meeneemt maar altijd overweegt of een iets duurdere optie het geld waard is.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie