Een mobieltje, een tablet en een laptop of computer. De meeste mensen hebben in ieder geval deze drie dingen wel in huis. Je ontkomt er tegenwoordig bijna niet aan om een telefoon en laptop te hebben. Voor werk en studie heb je dit nodig. Voor sommige kinderen geldt dit zelfs vanaf de basisschool al. Er zijn voorstanders en tegenstanders; want niet iedereen vindt de technologie van tegenwoordig geweldig. Je komt minder buiten en kijkt veel te veel op een scherm, vinden deze mensen. Maar zitten er ook voordelen aan het technologische tijdperk? Zeker wel!

Klantenservice

Een voorbeeld wat ik geweldig vind van de technologie van tegenwoordig, is dat de klantenservice zoveel makkelijker gaat. Je hoeft niet per se te bellen naar een klantenservice en hierdoor uren in de wachtrij te hangen. Zeker door die irritante muziekjes in de wachtrij werd ik altijd helemaal gek. Nee, tegenwoordig is het veel beter geregeld. Je kan gewoon een berichtje sturen op Facebook of een live chat starten en binnen een minuut tot een paar uurtjes heb je een antwoord. En je kan er gelijk op reageren en hoeft niet nog eens terug te bellen en wéér in de wachtrij te hangen. Echt ideaal.

Kleding kopen

Ook voor kleding kopen ben ik erg blij dat het internet bestaat. Ik woon zelf in Amsterdam en het is altijd vreselijk druk in de winkelstraat. Niet alleen Amsterdammers, maar ook mensen uit de rest van het land en zelfs de wereld komen naar de Kalverstraat om te winkelen. Soms besluit ik toch te gaan winkelen en word ik al na drie winkels gillend gek. Gelukkig kan je tegenwoordig lekker vanuit je huis, bed of bank online shoppen. Met een lekker kopje koffie erbij en in een rustige omgeving weet ik veel beter wat ik wil aanschaffen en voor welke prijs. Zo doe ik ook geen gekke impulsieve miskopen.

Alles wat je nodig hebt

Tot slot kan je alles wat je ook maar nodig hebt online vinden. Even op Google intypen wat je wil en je hebt het binnen een paar seconden gevonden. Meestal is het ook nog ‘vandaag besteld, morgen in huis’ of komt het binnen een paar dagen al binnen. Een goed voorbeeld hiervan is toen ik laatst met heel veel troep en afval zat. Ik wilde daarom graag een container hebben. Dus even googlen op ‘container huren’ en binnen twee dagen stond deze voor mijn deur. Zo handig!

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie