Bijna iedereen heeft op een moment in zijn of haar leven wel met een speelgoed auto gespeeld. Sinds echte auto’s over straat rijden, is de speelgoed auto ongelooflijk snel populair geworden. Het is een van de meest herkenbare en iconische stukken speelgoed. En vooral jongens zijn vaak helemaal in de ban van kleine, gekleurde autootjes. Maar ook steeds meer meisjes zijn geïntrigeerd door speelgoed auto’s. Ze stellen de fantasie op de proef en geven kinderen een groot aantal mogelijkheden om te spelen.
Speelgoed auto

Speelgoed auto’s in alle soorten en maten

Je hebt nogal wat verschillende soorten speelgoed auto’s. Je ziet steeds vaker kleine replica’s van bekende modellen van grote merken. Deze zijn vaak zelfs voorzien van een merknaam en modelnummer. Vroeger waren dit soort auto’s alleen geschikt voor de volwassen modelbouwer. Momenteel zie je kinderen van rond de 2 jaar met exacte replica’s van Porsches, BMW’s en Ferrari’s door de kamer rennen. Natuurlijk zijn er ook nog steeds houten speelgoed auto’s die een fantasierijk ontwerp hebben. Dat zijn kleurrijke modellen met vaak erg grote wielen.

Speelgoed auto’s voor binnen en buiten

De graafmachines en andere wagens voor in de zandbak blijven ook populair. Deze geven namelijk nog meer mogelijkheden om creatief te spelen. Kinderen spelen op steeds jongere leeftijd op computers, consoles en smartphones. Maar de graafauto’s blijven gelukkig ook gebruikt worden. Hiermee kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de zandbak en van alles en nog wat bouwen. De radiografisch bestuurbare auto is ook een goed voorbeeld van interactief speelgoed. Dit is bovendien een goede manier om je eerste rijles vroegtijdig te beginnen.

Inclusief licht, geluid en en spektakel

Speelgoed auto’s worden steeds vaker uitgerust met knopjes en hendeltjes. Nog niet zo lang geleden was het al spectaculair als het portier van de auto open kon. Tegenwoordig is dat standaard en worden veel auto’s voorzien van geluidseffecten. Je kunt daarbij denken aan het claxon of aan de sirenes van hulpdiensten. Hierdoor blijven speelgoed auto’s populair onder de huidige generatie. En die is gewend om met interactief speelgoed te spelen. Mede door deze interactiviteit zijn miniatuur auto’s nog steeds populair onder kinderen.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie