Maleisië ligt net ten noorden van de evenaar, tussen Thailand en Singapore. Maleisië is een federatie van 13 staten, waarvan 11 op het Maleisische schiereiland, en twee op het eiland Borneo. Met een bevolking van iets meer dan 27 miljoen mensen, lage kosten van levensonderhoud en het hele jaar door een tropisch klimaat, blijft Maleisië een favoriete bestemming voor reizigers over de hele wereld. Met deze beknopte travel guide wordt jouw rondreis Maleisië ongetwijfeld een groot succes!

Culturele en geografische diversiteit

Maleisië is een land dat rijk is aan diversiteit. Een van de eerste dingen waarin je dit zult merken zijn de lachende gezichten van degenen die wachten om je te begroeten. Maleisië is echt een smeltkroes waar Maleiers, Indiërs, Chinezen en kleinere etnische groepen samenleven met respect voor harmonie. Het gevarieerde culturele erfgoed van Maleisië voegt kruiden en kleuren toe aan elk aspect van het leven hier, van religies en festivals tot culinaire tradities en architectuur. De nationale taal is Maleis, maar Engels wordt veel gesproken, waardoor het voor reizigers een koud kunstje is om hun weg te vinden en de lokale bevolking te leren kennen.

Maleisië is ook een land van ontzagwekkende geografische diversiteit. Op zoek naar ongerepte stranden en heldere tropische wateren? In Maleisië wachten enkele van ’s werelds meest ongerepte eilanden en mariene habitats op jou. Voel je de behoefte om boven de alledaagse wereld van alledag uit te stijgen? Kom – laat je geest stijgen tussen de schuilplaatsen op het eiland en in mist gehulde bergen. Verlangen naar een klein avontuur? Verken enkele van de meest stomende oerwouden van de aarde, de wildste rivieren en de langste grotten systemen.

Maleisië is een land van natuurlijke diversiteit. Als een van de 12 biologisch meest diverse landen ter wereld, is Maleisië een schatkamer van verbazingwekkende natuurlijke rijkdom en schoonheid. 70 procent van het landoppervlak van het land blijft bebost en het land is een wereldleider in programma’s voor natuurbehoud en duurzaam toerisme.

Verscheidenheid aan activiteiten

Maleisië is een plaats van verschillende ervaringen. Voor actieve reizigers zijn er eindeloze manieren om buiten in Maleisië te genieten. Sla af op enkele van ’s werelds mooiste golfbanen, verken eindeloze wandelpaden of kajak de rivier op in valleien, bossen en oerwouden die de meeste mensen alleen in natuur magazines zullen ervaren.

Dan zijn er nog die stedelijke jungles om te verkennen. In Maleisië zitten het verleden en de toekomst zij aan zij. Enkele van de meest gevierde architecturale creaties van de nieuwe wereld steken uit boven trotse historische districten die weinig veranderd zijn gedurende tientallen jaren. Maleisiërs houden van winkelen en het land is vol met moderne pleinen, schilderachtige winkelwoningen en uitgestrekte markten. Van designer mode en elektronica tot prachtig tribaal handwerk en antiek, Maleisië is dé plaats voor koopjesjagers.

Er zijn tenslotte duizenden tempels en gebedshuizen die de zintuigen prikkelen en de ziel kalmeren, evenals spa’s voor gezondheid en schoonheid die wachten om de geest, het lichaam en de geest te verjongen. Maleisië is een land met een cultuur die zo divers is als degenen die het gaan ervaren, en degenen die op bezoek komen keren vaak terug, omdat geen twee bezoeken aan Maleisië hetzelfde zijn.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie