Door de Corona crisis zijn we allemaal genoodzaakt zo veel mogelijk thuis te werken. Dit is een goede maatregel, maar voor de spirit in het bedrijf en de samenwerking kent het hier en daafr wel wat uitdagingen. Het is lastig om samen te werken op afstand, door het gebrek aan contact en non-verbale communicatie is het soms moeilijk om elkaar goed te begrijpen en lezen. Daarnaast komt het technische aspect, niet iedereen is een technisch wonder en daardoor kan video bellen met een groep best frustrerend worden als één iemand niet begrijpt hoe de camera werkt. Desondanks is het meer dan noodzakelijk dat we in deze tijd goed blijven samenwerken en ook aan teambuilding doen. Werken jij en je collega’s allemaal vanuit huis en zoeken jullie naar tips om zo goed mogelijk  – op afstand van elkaar – samen te werken? Je leest deze tips in deze blog!

Zorg voor goede spullen bij iedereen

Het is allereerst heel erg belangrijk dat iedereen de juiste spullen in huis heeft bij het werken vanuit huis. Een goede werkplek is erg belangrijk, dus het is noodzakelijk dat elke werknemer een goed scherm, goede bureau stoel, een muis, een toetsenbord en natuurlijk een goed functionerende computer of laptop. Gaan jullie daarnaast veel vergaderen online? Dan is het ook belangrijk dat iedereen een goed functionerende microfoon op zijn laptop heeft, en beschikt over een webcam. Is het de bedoeling dat er ook gecommuniceert wordt met klanten, dan is het goed om te overwegen om een professionele webcam aan te schaffen. Dit zorgt voor enorm scherp beeld en is kwalitatief veel beter dan de gemiddelde laptop webcam. Dit ziet er dus meteen een stuk professioneler uit dan een korrelige haperende webcam.

Gebruik één software

Het is belangrijk vooraf één software af te spreken waar jullie via gaan spreken. Organiseer ook een introductie zodat iedereen het onder de knie krijgt en eventueel al vragen kan stellen. Het is niet voor iedereen even makkelijk, dus even een introductie ronde is geen gek idee.

Werk aan teambuilding

Tenslotte is het belangrijk dat jullie het een beetje leuk houden. Organiseer een borrel met het team zoals jullie dat normaal ook doen, maar dan online. Het is bijvoorbeeld leuk om bij iedereen een borrelpakket te laten bezorgen en op hetzelfde moment te proosten op de week. Op deze manier houd je de band onderling goed, en hebben jullie het ook een beetje gezellig met elkaar!

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie