Ieder persoon heeft zijn eigen gewoontes en eigen manier van leven. Wanneer je fit en energiek aan je dag wil beginnen is het een idee om een vaste ochtendroutine te ontwikkelen voor jezelf. Je kan dit op allerlei verschillende manieren toepassen, denk bijvoorbeeld aan vroeg opstaan, sporten, eten, wassen etc. Wanneer je een ochtendroutine voor jezelf hebt zorg je ervoor dat je productiever bent en dat je positief blijft. In deze blog nemen we je mee in een aantal ochtend routines en elementen die je kan verwerken in je ochtendroutine om je dag goed te starten!

Sta vroeg op en kom in beweging

Wanneer je vroeg opstaat heb je het gevoel dat je fitter bent. Het begint bij het creëren van een bepaald ritme. Na een keer vroeg opstaan zal je jezelf niet direct fitter voeler maar wanneer je dit een aantal dagen/weken volhoudt zal je merken dat je meer en meer energie zal krijgen. Voor iedereen is ‘vroeg opstaan’ en relatief begrip. Wanneer je jouw dag rond 07:00 begint, zal je een stuk fitter voelen dan wanneer je om 10:00 wakker wordt. Dit komt omdat de zon dan al schijnt, het licht al door de ramen komt waardoor je het gevoel krijgt dat het al heel laat op de dag komt. Je hebt dan niet het dag/nacht verschil gemerkt.

Vervolgens is het slim om zodra je opstaat direct even in beweging te komen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een stukje te gaan wandelen of te gaan hardlopen. Je kan natuurlijk ook wat oefeningen in de achtertuin of op het balkon doen. Dit zorgt er allemaal voor dat je jouw lichaam activeert. Hierdoor kom je lichaam op gang en zal je direct een stuk alerter zijn, en daardoor ook productiever in wat je doet.

Persoonlijke verzorging in de ochtend

Naast vroeg opstaan en beweging is het belangrijk dat je jezelf goed verzorgt. Dit begint bij bijvoorbeeld een douche, scheren, je gezicht goed wassen etc. Wanneer je een baard hebt is het belangrijk dat je deze ook goed verzorgt. Heb je last van haartuitval dan kan je een FUE haartransplantatie overwegen. Haaruitval is niet fijn maar je kan er zeker wat tegen doen. Ook dit valt onder persoonlijke verzorging. Persoonlijke verzorging zorgt er niet alleen voor dat je geen last krijgt van irritaties maar het zorgt er ook voor dat je je weer fitter voelt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je beter voor de dag komt en meer zin in bepaalde activiteiten hebt.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie