Het investeren in vastgoed is een goede investering – tenminste dat is wat men zegt. En wacht dat je van online vastgoed? Ook dat schijnt een lucratieve investering te zijn. Maar hoe investeer je in online vastgoed? Dat is gaan wij jou vertellen in dit artikel.

Het registeren van een domeinnaam

Allereerst gaan wij kijken naar de domeinnaam. Een domeinnaam is de basis van je online vastgoed. Je kunt het beschouwen als de kavel waarop je vastgoed komt te staan. Op het moment dat de kavel in jouw handen is, dan kan niemand anders er meer op bouwen.

Het vinden van een domeinnaam die vrij is kan lastiger zijn dan gedacht. Je bent niet de enige die online vastgoed wil bemachtigen. Er zijn zelfs bedrijven die compleet zijn toegewijd aan het opkopen van kavels (domeinnamen), zodat als jij wil bouwen op dat stukje grond (website) dan moet je eerst de kavel opkopen. En deze prijzen kunnen flink oplopen.

Het zoekproces kan in sommige gevallen wel wat tijd in beslag nemen, maar wees niet getreurd. Als iemand je gewenste domeinnaam in bezit heeft dan is dat niet zo’n groot probleem.

Vroeger was een passende domeinnaam buitengewoon belangrijk, maar omdat er zoveel domeinnamen al bezet zijn, zijn consumenten op het web al gewend aan het feit dat bedrijven niet hun eigen naam als website URL hebben. In het kort: je domeinnaam hoeft niet per se de naam van je bedrijf te zijn.

3 stappen voor het registeren van je domeinnaam

  1. Zoek een domeinnaam: Als je eenmaal hebt bedacht welke domeinnaam je wil bemachtigen, controleer dan of dat deze naam vrij is. Het controleren van een domeinnaam is de belangrijkste stap, want zonder domeinnaam ben je nergens.
  2. Kies een ‘regio’: Er zijn verschillende regio’s waar je kavels kunt kopen. Stel je registreert coole-domeinnaam.nl dan is dat alleen voor de .nl regio. Op .com is ‘coole-domeinnaam’ dus nog beschikbaar.

Tip: Het kiezen van een regio dat aansluit bij je gewenste doelgroep is essentieel. Denk eens voor jezelf na: zit je liever op een .nl website of op een .co.uk website? Waarschijnlijk .nl dus als jouw doelgroep uit Nederland komt, kies dan de .nl regio. Als je in Duitsland actief bent, kies dan voor .de

  1. Registeren van je kavel: Nadat je een domeinnaam hebt gevonden die je wil en een regio die aansluit bij je gewenste doelgroep – is het tijd om het online vastgoed te registeren. Met een paar klikken op de knop is het vaak al mogelijk om de domeinnaam te verzilveren.

Tip: Je betaalt jaarlijks voor het registeren van je kavel. Net als dat je WOZ-waarde betaalt over je grond en rioolheffing voor het riool, betaal je geld aan de hostingdienst waar je jouw website hebt geregistreerd.

Het aanschaffen van online vastgoed kan dus een goede investering zijn en dit zijn de eerste stappen die jij moeten nemen als beginnend (online)vastgoed investeerder. Het proces is simpel als je weet hoe het moet en dankzij dit artikel weet jij dat nou. Dus ga verzin snel een naam en registreren die kavels!

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie