Op mijn blog spreek ik veelal over de nieuwste technologische ontwikkelingen en innovaties. The New Motion is dan ook niet voor niets de blog voor de online movements and more. Mijn liefde voor technologie is jaren geleden begonnen en het is inmiddels mijn passie geworden om alle technologische trends te ontdekken. Toch is online movement niet het enige wat mij beweegt. Offline movement wordt voor mij ook steeds belangrijker, zeker naarmate ik ouder word. Het is niet alleen belangrijk om te blijven bewegen voor je fysieke gezondheid, maar je gaat ook nog eens lekkerder in je vel zitten. Ben jij benieuwd hoe jij als online geek ook nog aan je offline movement toekomt? Lees dan snel mijn blog waar ik je alles vertel over een gezonde en evenwichtige levensstijl.

Een gezonde levensstijl

Het belang van een gezonde levensstijl is enorm groot. Het percentage overgewicht en obesitas in de wereld stijgt elk jaar meer en meer. Bij al deze ongemakken wordt het risico op chronische aandoeningen ook nog eens een stuk hoger. Een gezonde levensstijl verkleint de kans op deze aandoeningen aanzienlijk. Maar hoe blijf je nou precies gezond? Ik denk dat het allereerst van groot belang is dat je je gezonde verstand gebruikt. Kijk eens goed naar je huidige eetpatroon en ga bij jezelf of jouw eetpatroon gezond is. Het kan uiteraard geen kwaad om af en toe eens wat slechts te eten. Het valt en staat hier bij balans. 

 

Zorg voor balans in je eetpatroon, eet doordeweeks gezond. Dan kan je in het weekend wat ongezonder doen. Daarnaast kun je ook altijd je gezonde levensstijl een handje helpen. Zelf slik ik het supplement glucosamine ter aanvulling op mijn eetpatroon. Dit doe ik op aanraden van een voedingsdeskundige. Ik heb dus niet zomaar besloten om willekeurig iets te slikken. Glucosamine is één van de vitamines die ik zelf slik en glucosamine draagt dan voor mij ook bij aan een uitgebalanceerd eetpatroon. Raadpleeg eventueel je huisarts of voedingsexpert of dit ook een optie is voor jou. Uiteraard is een gebalanceerd eetpatroon het beste, maar we zijn allemaal ook maar mens. Een lekker vet patatje op zijn tijd moet kunnen, toch?

Offline bewegen

Naast een gezonde en gebalanceerde levensstijl is bewegen natuurlijk ook van groot belang. Wij als online fanatici vergeten nog wel eens achter onze beeldschermen vandaan te komen. Daarom is het goed om af en toe even achter onze beeldschermen vandaan te komen en minstens een uur per dag te bewegen. Dit hoeft ook absoluut geen topsport te zijn. Stap even op de fiets naar de supermarkt of nog beter: maak een wandelingetje. Je krijgt niet alleen een gezonde dosis frisse lucht, maar je verbrandt ook nog eens wat calorieën onderweg. Een gezonde levensstijl en een beetje bewegen zorgen ervoor dat jij jezelf beter kunt ontspannen. Beter ontspannen betekent weer minder stress in je leven en zo beweeg jij jezelf offline ook optimaal door de wereld! 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie