Heb jij ook altijd al een muziekinstrument willen spelen maar kan je dat tot op heden nog niet? Je bent niet de enige. Een muziekinstrument kunnen spelen… het klinkt voor sommige als muziek in de oren maar helaas ook als een onmogelijk iets. Mensen denken vaak dat je muzikaal moet zijn om noten te kunnen lezen of de juiste klanken te kunnen horen maar dat hoeft niet. Ook mensen die iets minder muzikaal zijn kunnen prima een muziek instrument leren spelen. Dus wil jij graag een liedje op de gitaar of piano spelen? Blijf dan zeker even verder lezen.

Jezelf een instrument aanleren

Leer je gemakkelijk en vond je noten leren vroeger best wel makkelijk? Grote kans dat jij jezelf dan gemakkelijk een instrument kan aanleren. Sommige mensen hebben daar er een bepaalde feeling voor. Pak een gitaar en ga een beetje jammen of sla een paar toetsen aan op de piano en kijk hoe het klinkt. Tegenwoordig zijn er daarnaast ook heel veel filmpjes te vinden op het internet over hoe je een muziekinstrument kan leren spelen. Kijk eens over verschillende YouTube kanalen of facebook voor een paar nuttige instructiefilmpjes.

Online muziekles volgen

Ben je redelijk zelfstandig maar heb je toch graag hulp van iemand dan kun je tegenwoordig ook heel makkelijk online muziekles volgen. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk online gitaarles nemen of online drumles. Je moet hiervoor alleen wel zelf een instrument aanschaffen en het vergt wat discipline. Ben je namelijk niet zo muzikaal aangelegd dan is het voornamelijk toch studeren en oefenen. Door elke dag te oefenen wordt je vanzelf beter en beter. Met een beetje mazzel speel je volgende maand al een stuk van Beethoven op de piano.

Muziekles nemen

Ben je niet zo gedisciplineerd maar wil je toch graag een muziekinstrument leren spelen dan kun je altijd muziekles nemen bij een muziekschool. Het voordeel van les op een muziekschool is dat ze hier al instrumenten hebben. Een drumstel is bijvoorbeeld behoorlijk prijzen en mocht je niet in een keer het geld hebben om dit aan te schaffen hoeft dat je er in ieder geval niet van te weer houden om het wel alvast te leren. Daarna ben je natuurlijk een soort van verplicht om naar je lessen te gaan. Dit is voor sommige mensen een stok achter de deur. Daarnaast wordt je vaak een op een begeleid waardoor je op het juiste moment de juiste sturing en begeleiding krijgt waardoor je niet per ongeluk de verkeerde dingen aan jezelf aanleert.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie