We hebben inmiddels allemaal wel een keer een filmpje gezien van iemand die totaal (en onaangenaam) verrast wordt door een mistmachine. Iemand die inbreekt in een winkel en dan plots geen hand voor ogen meer ziet, iemand die een overval wil plegen maar binnen enkele seconden niet eens meer ziet waar hij is. En dat allemaal door mistgeneratoren. Deze mistgeneratoren stoten mist uit met zo'n snelheid dat deze mist je in enkele seconden volledig omgeeft. Dat is enorm desoriëterend en verwarrend, maar geen seconde schadelijk voor de gezondheid. Al kan ik me zo voorstellen dat je hartslag van schrik flink zal oplopen. Wat echter een misverstand is, is dat een mistalarm alleen voor commercieel gebruik zijn. Voor het gebruik in winkels, tankstations, banken en andere grote instellingen.

Mistgeneratoren voor in huis

In veruit de meeste gevallen zal het niet nodig zijn om mistgeneratoren in je huis te monteren. Maar wat nu als jij een zeer waardevolle verzameling hebt van, ik noem maar wat, Formule 1 schaalmodellen of Gucci tassen en mensen weten dat? Natuurlijk zorg je dan voor een extra slot op de deur en misschien zelfs een camera op de oprit. Maar om je eigendommen écht goed te kunnen beschermen kan het slim zijn om één of meerdere mistgeneratoren te plaatsen. Er zijn speciale mistgeneratoren beschikbaar voor in je huis.

Maak van een mistgenerator een soort kunstwerk

Zoals met heel veel dingen, kun je ook mistgeneratoren customizen. Je kunt de kleur van de behuizing kiezen (antraciet, beige, grijs of wit) en de mistmachine dan afwerken met een mooi frontje. Dit frontje klik je er gemakkelijk op. Deze mistgeneratoren zijn niet zo groot als de mistmachines die in winkels en banken geplaatst worden. Geladen met twee mistpatronen wegen deze thuis-generatoren maar 9 kilo. Dat houdt in dat ze gemakkelijk te plaatsen en te richten zijn. Door goed na te denken over de kleur van de behuizing en het frontje valt de mistmachine ook echt niet op.

Hoe gaat de mistmachine af?

Je wilt natuurlijk altijd voorkomen dat de machine de mist uitstoot terwijl het niet nodig is. Of, sterker nog, wanneer het echt heel onhandig is. Dat is de reden dat je de mistmachine voor thuis op twee manieren kunt laten af gaan, de eerste is door activatie via het alarm en de tweede is door het indrukken van een paniekknop. Deze paniekknop heeft een dubbele activatieknop. Zo kan de machine niet per ongeluk mist uitstoten. Hoe klein de machine ook lijkt te zijn, in een mum van tijd staat de kamer vol met dichte mist.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie