Je hebt waarschijnlijk gehoord van multiplex. Dit type gelamineerd hout is samengesteld uit dunne houtsnijplanken. Het is veelzijdig, duurzaam en heeft verschillende toepassingen. Om bij het product te komen, wordt het gemaakt door dunne platen, de een onder de ander, in een soort sandwich te stapelen.

 

Het multiplex is ook bestand tegen scheuren en verdraaiingen en heeft een hoge sterkte. Het is praktisch en omdat het een eclectisch materiaal is, zijn er talloze mogelijkheden in verschillende soorten omgevingen, die zelfs andere materialen vervangen.

 

 

Marine

Gekenmerkt door zijn hoge weerstand, omdat er meer hoeveelheden lagen zijn. Zeer duurzaam en aanbevolen voor gebruik in natte ruimtes. Zeer goed geaccepteerd in de keuken en badkamer.

 

 

Meerlagig

Meestal samengesteld uit fenolhars (WBP) of witte lijm, ureum en formaldehyde. Het multilaminaat bestaat uit verschillende lagen met een dikte tussen 2,0 en 3,7 mm. Dit type wordt het meest gebruikt bij de vervaardiging van rekken, kasten en coatings.

 

 

Vloer

Omdat het een lichtere plank is in vergelijking met traditionele vloeren, onderscheidt de multiplex vloer zich door zijn praktische toepasbaarheid en maatvastheid.

 

Anti-slip

Bestaat uit verlijmde lagen met speciale coatings en hars. Een anti-slip behandeling wordt aan één zijde uitgevoerd, met waterafstotende verf aan de randen. Het is bestand tegen slippen en wordt gebruikt op podia, vloeren en loopbruggen.

 

 

Nut in decoratie

Dit hout geeft het milieu een natuurlijke uitstraling, vaak typisch voor de rustieke stijl. Normaal gesproken is het gebruik van verven niet nodig, maar het oppervlak is geschikt voor verven en coatings op stoffen.

 

Een van de belangrijkste voordelen is dat de lichte kleuren perfect passen bij de minimalistische stijlen die momenteel in opkomst zijn. Scandinavische decoratie, een belangrijke trend, kan veel toevoegen aan het materiaal.

 

Het effect van dit hout in de decoratie is het gevoel van warmte. Het is mogelijk een enorme combinatie van stoffen, planten en andere elementen die op de natuur lijken.

 

 

Economie en duurzaamheid

 

Een enkele plaat hout is voldoende om een aanzienlijk oppervlak te bedekken, of zelfs om een klein meubelstukje in elkaar te zetten. Als u het verfraaien van uw huis en de noodzaak om geld te besparen, is het de moeite waard om te investeren in dit soort materiaal.

 

Gebruik het voor het afdekken van kasten, muren, rekken en alles wat je nodig hebt in je huis. Gebruik andere elementen om precies de decoratieve stijl te markeren die u aan de omgeving wilt geven, zoals armaturen, frames en andere aangepaste elementen.

 

Een andere noviteit is dat u door het gebruik van dit hout in uw huis een bijdrage levert aan het behoud van het milieu. Normaal gesproken is het multiplex afkomstig van tropisch hout en herbebossing. De productie ervan is niet afhankelijk van chemische additieven die agressief zijn voor de menselijke gezondheid.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie