Beton wordt steeds populairder op bouwplaatsen, vooral vanwege zijn sterkte. Meer dan 70% van alle woongebouwen in de wereld zijn van beton gemaakt. Voor de vervaardiging ervan of beton storten, worden echter verschillende materialen gebruikt. Onder vele andere, is er de vrachtwagenmixer. Deze laatste wordt gebruikt om het beton te leveren. Deze is van essentieel belang als de betoncentrale zich op grote afstand van de bouwplaats bevindt. Eenvoudig gezegd is hij verantwoordelijk voor het zo snel mogelijk afleveren van het beton voordat het hard wordt. Veel beter is het dan ook wanneer de betoncentrale zich zo dicht mogelijk bij de plaats van bestemming bevindt, zodat je minder kans hebt op het hard worden van het beton, maar dat is uiteraard niet altijd mogelijk, omdat niet overal een betoncentrale is. Er zijn ook andere gereedschappen noodzakelijk voor beton storten, welke dat zijn lees je hieronder.

De betoncentrale en de betonpomp

De betoncentrale is onmisbaar voor alle stortbetonprojecten. Hiermee kan beton snel en in grote hoeveelheden worden geproduceerd. Bovendien zijn er verschillende modellen van dit product op de markt: de vaste modellen en de mobiele modellen. Deze laatste kan gemakkelijk op de bouwplaats worden verplaatst.
Aan de andere kant is er de betonpomp. Deze is ook essentieel voor de beton storten, omdat deze het mogelijk maakt om het beton te verzenden in de plaatsen die moeilijk toegankelijk zijn voor de vrachtwagen router. Bovendien zijn er, net als bij de betoncentrale, verschillende soorten betonpompen op de markt, waaronder statische modellen. Deze zijn het meest populair op kleine terreinen die niet toegankelijk zijn voor de truckmixer. Ook moet worden opgemerkt dat dit de minst dure oplossing is voor het storten van beton. Het is gemakkelijk te gebruiken en bespaart je tijd tijdens het werk.

De straalmachine, de betonmolen en de troffel

Indien de betonpomp niet wordt gebruikt, kan de betonspecialist ook de spuitmachine gebruiken. Dit is voordeliger dan handmatig sproeien. Ook de mechanische troffel of vlotter is onmisbaar bij een betonstortproject. Het wordt gebruikt om het beton glad te maken nadat het met behulp van een vrachtwagenmixer op de bouwplaats is gestort. Eenvoudig gezegd, de troffel maakt het mogelijk een vlak oppervlak te krijgen. Tenslotte is er de betonmolen, die wordt gebruikt om het beton te mengen en die vaak op kleine bouwterreinen wordt gebruikt.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie