Als je altijd een actief leven hebt geleid, dan is het op een gegeven moment bijna niet eerlijk dat je sommige dingen niet meer kunt. Aan de andere kant, kun je dan andere dingen weer wel. Kon je vroeger heel verdienstelijk turnen, dan kan je dat, zo na je dertigste, wel op je buik schrijven. Natuurlijk kun je dingen doen om lekker beweeglijk te blijven, zoals het nemen van voedingssupplementen als glucosamine. Dat helpt altijd, ook als je niet meer wilt blijven turnen na je dertigste.

Zorg goed voor je lijf, dan zorgt je lijf goed voor jou

Wanneer jij ervoor zorgt dat je lijf goed kan blijven functioneren, dan ben je goed bezig. Want ook als je ouder bent en goed in beweging weet te blijven, doet dat ook het een en ander met je geest. Je blijft helderder en je ziet het leven positiever in wanneer je lijf blijft doen wat jij wilt. Want zeg nu zelf, niemand wordt toch gelukkig van het achter de geraniums zitten? Door lekker in beweging te blijven is de kans ook nog eens veel groter dat je niet eenzaam wordt. Je kunt er immers gemakkelijk(er) op uit om leuke dingen te doen. Maar ook het zelf blijven doen van de boodschappen is belangrijk.

Want een sociaal leven komt niet (altijd) naar je toe

Daar zul je zelf iets aan moeten doen. Je zult op pad moeten en nieuwe mensen moeten ontmoeten. Of mee kunnen gaan met de uitjes en feestjes van je bestaande vrienden. Wanneer jij iedere keer afzegt, dan gaan ze toch op een gegeven moment voor jou denken: “die nodigen we maar niet meer uit, hij/zij wil toch niet”. Door te zorgen voor je lijf, zorg je er dus voor dat je je vrienden kunt (blijven) zien.

Soms kun je wel een steuntje in de rug gebruiken

Want altijd zelf alles doen, dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Neem dus eens contact op met een fysiotherapeut wanneer het bewegen wat moeilijker lijkt te gaan. De fysiotherapeut kan je informatie geven over voedingssupplementen en over bewegen. Want zomaar in de sportschool aan gewichten hangen kan ook averechts werken. Om goed voor jezelf te zorgen én lekker te blijven bewegen is het belangrijk dat je de sportapparaten op de juiste manier gebruikt. Dit kan onder begeleiding van je fysiotherapeut maar ook onder begeleiding van een personal trainer is veel mogelijk. Wat je ook doet: blijf lekker bewegen!

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie