Een lekker bakkie om je dag te starten, voor veel mensen is het een vast onderdeel van hun ochtendritueel. Niet iedereen heeft, of neemt de tijd om koffie te drinken voordat ze de deur uitgaan. Gelukkig zijn hier verschillende oplossingen voor. Zo kan je onderweg koffie halen bij een koffietentje. Heb je hier geen tijd voor of wil je er niet zoveel geld aan uitgeven? Dan is een koffie to-go beker precies wat je nodig hebt. In deze blog vertellen we welke soorten er zijn zodat jij degene kan kiezen die het beste bij jou past.

Verschillende soorten koffie

Er bestaan veel verschillende soorten koffie, zo heb je espresso, cappuccino, latte, americano, ga zo maar door. Al deze verschillende koffies hebben ook een ander formaat. Bij het uitkiezen van een koffiebeker is het goed om naar het formaat te kijken. Drink je voornamelijk espresso’s’? Dan is een grote thermosfles misschien een beetje overdreven.

Thermosfles

Drink je normale koffie? Dan is een thermosfles perfect. Thermosflessen bestaan in verschillende vormen en maten. Wanneer je veel koffie drinkt kan je kiezen voor een grote fles. Zo’n fles kan je drinken urenlang warm houden. Daarnaast kan je een thermosfles natuurlijk ook gebruiken voor thee, koffie en warme chocolademelk. Wil je een fles die geschikt is voor zowel het warm houden van je drinken als het koud houden van je drinken? Kies dan voor een Isoleerfles. Gaat je voorkeur uit naar twee losse flessen? In dat geval kan je naast een thermosfles kiezen uit verschillende drinkbekers.

Bamboebeker

Houd je van koffie met melk, zoals een cappuccino en latte? Daar is een thermosfles minder geschikt voor doordat de schuimlaag niet lang goed blijft. Na een tijdje is de schuimlaag verdwenen. Je kan hier beter een bamboebeker voor gebruiken. Deze bekers zien er ook nog eens leuk uit. Bamboebekers zien er hetzelfde uit als een kartonnen beker met een plastic deksel. Op steeds meer plekken krijg je korting op je koffie wanneer je je eigen koffiebeker meeneemt. Deze bekers zijn hier goed voor te gebruiken. Door deze te gebruiken kan je geld besparen en het is ook nog eens goed voor het milieu. Het nadeel van een bamboebeker is dat hij niet waterdicht is. Daarnaast koelt de koffie sneller af doordat de beker niet helemaal dicht kan.

Zowel thermosflessen als bamboebekers zijn er in verschillende maten. Ben jij een echte koffieleut? Kies dan voor een grote thermosfles. Wanneer je dagelijks alleen een of twee cappuccino's drinkt is een bamboebeker perfect.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie