Veel mensen hebben moeite met het autorijden in het donker. Dit omdat veel mensen last hebben van nachtblindheid. Omdat ikzelf ook over een verminderd zichtvermogen in het donker beschik, ben ik eens op onderzoek uitgegaan. Nu de dag korter worden, komt het autorijden in het donker immers veel meer voor. Door onderzoek en research uit te voeren, kwam ik erachter dat wanneer je de koplampen van je auto vervang door philips whitevision verlichting, je over een veel fijnere rijervaring beschikt. Deze lampen beschikken namelijk over een helder wit xenoneffect, wat zorgt voor een ultieme rijervaring in het donker.

Autorijden in het donker

Door de koplampen van je auto te vervangen door de whitevision verlichting van philips, bijvoorbeeld de philips whitevision h7, zal je merken dat het autorijden in het donker een stuk beter gaat. Door het heldere licht wat deze verlichting produceert, wordt alles op je wegdek beter zichtbaar. Zeker wanneer je vaak in het donker over wegen rijdt die niet optimaal verlicht zijn, kan ik je deze verlichting van philips van harte aanbevelen. Deze verlichting zorgt immers niet alleen voor een ultieme rijervaring, maar kom eveneens ook de rijveiligheid ten goede. Doordat jij over beter zicht in het donker beschikt tijdens het autorijden in het donker, zul je met een veiliger gevoel in de auto stappen. Het is immers belangrijk dat je tijdens het autorijden ‘zeker van je zaken’ bent, en niet twijfelt of extreem langzaam gaat rijden. Wanneer dit wel het geval is, kan je niet alleen een gevaar voor jezelf zijn op de weg, maar ook zeker voor een ander. Wanneer jij over verminderd zicht in het donker beschikt, zijn er natuurlijk al jarenlang allerlei andere hulpmiddelen op de markt, maar de whitevision verlichting van philips, springt er wat mij betreft toch echt bovenuit.

Andere hulpmiddelen

Je ziet ze regelmatig in allerlei reclamefolders en in winkels, de nachtbril. Zo’n bril is speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van nachtblindheid. Ik heb zelf ook wel eens zo’n bril geprobeerd, maar als je het mij persoonlijk vraagt, heb ik daar niet zulke goede ervaringen mee. Ik vind het zichtverschil in het donker tussen met- of zonder nachtbril namelijk helemaal niet zo goed te merken. Daarnaast is zo’n nachtbril ook niet zo eenvoudig over je gewone bril heen te zetten. Ik als brildrager ondervond daar dus ook nogal wat problemen mee. Wanneer jij over een ultieme rijervaring in het donker wil beschikken, is het naar mijn mening beter om te investeren in goede koplampen voor je auto, dan in allerlei andere hulpmiddelen. 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie