Voor de corona crisis was ik bijna iedere avond de hort op. Na mijn studie ging ik regelmatig eten bij vrienden, om vervolgens nog net iets te lang te blijven hangen voor een drankje. Ik had repetities met mijn band of oefende zelf in een muzieklokaal. En dan ook nog twee avondjes naar de sportschool. Tegenwoordig zijn mijn avonden een stuk minder levendig. Mensen thuis uitnodigen is geen optie door huisgenoten die een risico groep zijn voor het corona virus. Het muziekleven ligt op zijn gat en sporten in de sportschool is ook al lang geen optie meer.

Logischerwijs slaat de verveling inmiddels toe. Want iedere avond een boek lezen op de bank of televisie kijken, dat is niets voor mij. Ik vroeg mij af, hoe houden anderen zichzelf bezig? Hoe vul je die avonden, die nu het zo vroeg donker is zo ellendig lang lijken?

Wat bleek? Veel vrienden hebben door deze vreemde tijden vreemde hobby’s ontwikkeld. In deze blog, een aantal corona bezigheden op een rijtje.

Brood bakken

Een klassiekertje in tijden van de pandemie: zelf je brood maken. En dan niet met behulp van een pakje instant gist uit de supermarkt. Het plezier zit hem juist in het groeien van een eigen gist kolonie. Het enige wat je nodig hebt is water, bloem en veel geduld.

De markt op

Een andere vriend is sinds de pandemie gaan beleggen in aandelen. Dankzij vele video’s op YouTube kun je eenvoudig de basics van het beleggen je eigen maken. Vervolgens is hij begonnen met aandelen kopen voor kleine bedragen. Inmiddels heeft hij meer vertrouwen in zijn praktijk en durft hij grotere bedragen neer te leggen.

Groente pekelen

Een andere trend die is aangeslagen onder veel thuiszittenden is het inmaken van groenten. Van komkommers pekelen tot groente fermenteren. Online zijn er talloze recepten te vinden voor ingelegde tafelzuurtjes, kimchi of zuurkool. En ook hier is de ingrediënten lijst simpel: het enige wat niet mag ontbreken is een goede wekpot.

Een taal leren

Apps zoals DuoLingo zijn sinds de pandemie meer gebruikt dan ooit. Ook online cursussen en andere taalpakketten zijn razend populair. Wie zijn extra tijd écht nuttig wil besteden, leert zichzelf een extra taal. Welke taal zou jij nog wel willen leren?

Instrument leren

Tenslotte zijn er mensen die een muzikaal avontuur zijn begonnen. Veel instrumenten kunnen immers prima vanuit huis beoefend worden, zoals een piano, bas of gitaar. En ook vind je online genoeg materiaal om te oefenen. Alleen het samenspelen zal even op zich moeten laten wachten.

Besteed jij je extra tijd door de pandemie ook zo nuttig?  

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie