Wanneer je een gezellige borrel houdt bij je thuis of juist onverwachts bezoek krijgt, is er niks fijner dan een goede fles wijn opentrekken. Het probleem is dat je niet weet hoeveel en welke flessen je precies nodig hebt. De een houdt van rood, de ander van wit. Bovendien heb je binnen deze wijnen ook weer ontelbare verschillende soorten. Leuk, maar waar ga je deze wijnen allemaal bewaren? Wanneer je een wijnrek koopt heb je gelijk de oplossing voor dit probleem. Met een wijnrek kun je tot wel meer dan 20 flessen wijn bewaren zonder dat je er een hoop ruimte voor in beslag moet nemen.

Zoveel flessen als nodig is 

Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een wijnrek? Allereerst is het verstandig te gaan kijken hoeveel flessen je nou daadwerkelijk wilt gaan opbergen in het wijnrek. Zijn het er maar een paar, dan zijn er wijnrekken die je kunt kopen die slechts plaats bieden voor drie verschillende flessen. Verwacht je juist een grote groep mensen of ben je zelf stiekem een enorme wijnliefhebber, dan is er zelfs een wijnrek dat je kunt kopen dat maarliefst plaats biedt aan 40 (!) flessen wijn. Heb je nog meer flessen? Dan zijn sommige wijnrekken zelfs geschikt om deze mooi op elkaar te stapelen. Natuurlijk is er ook een middenweg en kun je bij het kopen van een wijnrek een formaat tussen deze twee uiterste kiezen.

Voor in je interieur

Behalve dat een wijnrek ontzettend handig is om je wijncollectie in op te bergen, heeft het kopen van een wijnrek nog een voordeel. Het is namelijk wanneer je de juiste uitkiest ook esthetisch gezien een aanwinst in je huis. Zo kun je een wijnrek bijvoorbeeld in je woonkamer zetten naast je bank of prominent onder een mooie lamp. Op deze manier voegt een wijnrek stijl toe aan je interieur. Het maakt niet uit wat voor kleur jouw interieur heeft, want je kunt een wijnrek kopen in vele verschillende kleuren. Van de standaard kleuren als zwart en wit heb je tegenwoordig zelfs wijnrekken in het roze. Behalve de kleur is natuurlijk ook het materiaal waarvan het wijnrek gemaakt is zeer belangrijk. Zo zijn er wijnrekken van hout, rvs, chroom, metaal en kunstof. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of er is een wijnrek gemaakt van dit materiaal. Ten slotte kun je kijken hoe je het wijnrek plaatst nadat je het gekocht heeft. Zet je het wijnrek neer of hang je het op? Kortom, genoeg keuzes om jouw woonkamer van een impuls te voorzien.

 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie