Helaas heeft iedereen wel eens een situatie waarin hij of zij een nieuwe baan moet zoeken. Soms zit er spoed achter, en soms kijk je gewoon vooruit. Maar waar moet je beginnen? Hier een aantal tips om jouw zoektocht makkelijker te maken.

Spreid je kansen

Er zij zoveel verschillende platformen voor vacatures dat het aanbod nog wel eens wil verschillen. Maak een mooi profiel aan op verschillende websites, en ga eventueel langs bij een uitzendbureau. Ook helpt het om bij een headhunter langs te gaan. Deze kan misschien een beter idee geven van wat je wel en niet wilt bij jouw volgende baan.

Blijf door kijken

Dikke kans dat je al een goed idee hebt in welke branche je wilt werken. Misschien komt dit puur door affiniteit, dus werken zonder diploma, maar misschien zoek je wel gewoon iets dat aansluit op jouw opleiding of studie. Informeer jezelf over welke sleutelwoorden het belangrijkst zijn in de tak van sport die jij wilt beoefenen. Soms staan functies bij verschillende bedrijven op verschillende manieren aangeduid. Bijt je echter niet stuk op een heel specifieke functie, maar sta open voor andere functies als ze voorbij komen.

Maak een lijstje

Zodra er een goed idee is over wat voor functie je wilt betrekken kun je gaan kijken welke bedrijven een vacature open hebben staan. Mocht je geluk hebben en er een ruim aanbod bestaan, vergelijk dan verschillende bedrijven. Vaak staan in de vacature lang niet alle details over de functie aangeschreven. Zoek daarom op eigen houtje via GlassDoor of contact met bekenden binnen het bedrijf. Ook als er geen vacatures bij een bedrijf zijn waar je graag wilt werken kan het geen kwaad een directe mail of brief te sturen met jouw cv en motivatie. In de toekomst kan er een plek vrijkomen, en wie weet heeft HR jouw brief nog wel in gedachten.

Maak een professionele cv

Een opvallend maar professionele CV maken is een behoorlijk knap kunstje. Met alleen jouw arbeidsverleden op papier knallen ben je er nog niet. Vaak is jouw CV met eventueel een motivatiebrief het enige materiaal om te gebruiken bij een beslissing. Komt er wel of geen gesprek? Het is daarom uitermate van belang dat jouw CV goed de aandacht trekt. Online zijn er talloze voorbeelden van goede CV’s te vinden, en wees ook niet bang om een kleine prijs te betalen om het te laten doen bij een gespecialiseerd bedrijf.
Success met jouw job hunt!

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie