Sinds de coronacrisis in maart in Nederland is begonnen, hebben bedrijven en ondernemers het nog steeds zwaar. Vooral kleine ondernemers of bedrijven die met evenementen werken hebben het lastig. Maar ook de grotere bedrijven zouden graag een helpende hand hierbij willen hebben. Zodat er niet te veel mensen op straat komen te staan en om werkgevers in deze tijd tegemoet te komen, biedt UWV de tijdelijke “noodmaatregel overbrugging behoud werkgelegenheid” (NOW) regeling aan bij een omzetverlies van ten minste 20% voor bedrijven. Deze nieuwe regeling is gemaakt in plaats van de WW-regeling (de werktijdverkorting). HCS is er om werkgevers te helpen bij het aanvragen van deze NOW-regeling. Daarnaast kan HCS werkgevers ook helpen met antwoord geven op veel verschillende vragen, zoals het welzijn van je werknemers, vragen omtrent veilig thuiswerken en het verzuim tijdens thuiswerken. Om te kijken of jouw bedrijf in aanmerking komt voor de NOW-regeling, kan je de NOW berekenen, deze is makkelijk in gebruik en laat je meteen uitrekenen hoeveel geld je als subsidie waarschijnlijk gaat krijgen.

Wat is de NOW-regeling?

De NOW-regeling heeft als doel om tijdens een zware periode, dus tijdens de coronacrisis, en daarbij in de omzet een zware terugval van ten minste 20% bij te kunnen springen. Zo wordt het voor werkgevers niet te lastig om werknemers te kunnen betalen, zodat werknemers zo veel mogelijk in dienst kunnen blijven. Werkgevers kunnen op grond van de NOW een subsidie hiervoor ontvangen. Hiermee komen zij de betaling voor de werknemers tegemoet die in dienst zijn bij de werkgever. Dit zijn werknemers met een contract voor onbepaalde tijd en werknemers met een flexibel contract voor zover zij in dienst blijven en loon ontvangen van de werkgever. Voor deze regeling kunnen ook uitzend- en payrollbureaus zich aanmelden, voor zover zij hun uitzendkrachten in dienst houden.

Als je als werkgever uiteindelijk in aanmerking komt voor de NOW-regeling, kan je deze aanvragen via UWV. Binnen 4 weken hoor je dan van de UWV of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor de NOW, hoe hoog de subsidie gaat zijn en wanneer je dit ontvangt. De tegemoetkoming kan voor minstens 3 maanden worden aangevraagd, als uiteindelijk blijkt dat nog langer nodig is, kan dit worden verlengd met nog eens drie maanden. Daarnaast wordt dit ook uitgekeerd met terugwerkende kracht. Op deze manier, kunnen werkgevers hun werknemers gewoon bij hun bedrijf houden, en kan iedereen nog door met werk.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie