In Nederland worden er nog steeds jaarlijks zo’n 50.000 inbraken gepleegd. Dat is ontzettend veel. Zeker nu we door de overheid steeds meer geattendeerd worden op het beveiligen van onze woning. We zien dat inbrekers ook steeds slimmere trucjes gebruiken om uw woning binnen te dringen? Hoe kunnen we ons hier dan het beste tegen verdedigen? We hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet waarmee u met een gerust hart een weekendje weg kunt gaan.

 

Tips die geen geld kosten

We gaan onderscheid maken in tips die geen geld kosten en tips die een kleine investering vereisen. We gaan starten met de gratis varianten.

 1. Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Dat klinkt vrij logisch, en dat is het ook. Door waardevolle spullen in het zicht te laten liggen, laat je aan inbrekers zien wat er te halen valt. Door deze spullen zorgvuldig op te bergen, nodigt het minder uit voor inbrekers om eens een kijkje te komen nemen in jouw woning.
   
 2. Sluit allen ramen en deuren voordat u weggaat. De commercial van de overheid zien we vaak langskomen. Trek de deur niet alleen dicht maar draai de deur ook slot als u weggaat. Vergeet niet om alle andere ramen etc. ook te controleren. Inbrekers hebben maar een klein gaatje nodig om binnen te komen in uw woning. Zelfs een raampje bij de WC is al voldoende.
   
 3. Laat een bewoonde indruk achter. Zet bijvoorbeeld de TV aan als u ’s avonds niet thuis bent en laat de lampen aan staan. Op deze manier lijkt het alsof er toch mensen thuis zijn. Als u op vakantie gaat kan u bijvoorbeeld de lampen op een timer zetten. Zo lijkt het alsof u thuis bent en slaan inbrekers uw woning graag over.

Betaalde varianten

Soms kan het echter handig zijn om te investeren in iets betere beveiliging in en rondom uw woning om inbrekers buiten te houden.

 1. Sloten vervangen. Het kan verstandig zijn om goede sloten op de deuren te zetten die goedgekeurd zijn door de politie. Zeker bij oudere woningen zijn inbrekers vaak gemakkelijk binnen vanwege de oude sloten.
   
 2. Camera ophangen. Een IP camera kost hedendaags maar een paar tientjes. Hiermee ben je echter wel beter beveiligd tegen inbraak. Inbrekers houden namelijk niet van camerabeelden.
   
 3. Alarmsysteem. Met een alarmsysteem is uw woning nog beter beveiligd. Naast het feit dat de meeste alarmsystemen camerabeelden bevat kan er ook een alarm afgaan wat inbrekers afschrikt. Er zijn zelfs systemen die aan te sluiten zijn op de meldkamer. Dan weet u zeker dat geen inbreker er vandoor gaat met uw spullen.
Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie