Iedere ondernemer weet hoe belangrijk goede werknemers zijn binnen je bedrijf. Goede werknemers zorgen voor een fijne sfeer op de werkvloer, wat uiteindelijk de motivatie verhoogt en kan resulteren in een snellere groei voor het bedrijf. Het is daarom van groot belang dat je de juiste werknemers aanneemt én deze werknemers vervolgens goed kunt begeleiden. Als ondernemer wil je immers de beste werknemers behouden, en daarom is het belangrijk om ontwikkelingsmogelijkheden aan te bieden. Maar wat verwachten de werknemers van jou? En hoe haal je het beste uit je werknemers? In dit artikel lees je alles over hoe je jouw werknemers kunt motiveren en hun kwaliteiten kunt ontwikkelen op de werkvloer.

Het gebruik van een assessment

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een ontwikkel assessment om de kwaliteiten van hun werknemers goed in kaart te kunnen brengen. Zo'n assessment wordt gedaan door een professioneel bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het onderzoeken van de kwaliteiten en capaciteiten van je werknemer. Dit soort onderzoeken worden veelal uitgevoerd wanneer er bijvoorbeeld de mogelijkheid is om binnen het bedrijf door te stromen naar een hogere functie. Tijdens dit onderzoek moet de werknemer meerdere testen uitvoeren om zo te bepalen waar zijn of haar kwaliteiten, motivaties, talenten en vaardigheden liggen. Uiteraard worden ook de valkuilen meegenomen in het onderzoek, maar de focus ligt op het ontdekken van de capaciteit en de ontwikkelingsmogelijkheden.

Laat je werknemers samenwerken

Het is belangrijk om een goede sfeer op de werkvloer te creëren. Het is alom bekend dat werknemers het meeste balen van het uitvoeren van klussen waar hun vaardigheid niet ligt. Laten we eerlijk zijn: niemand vindt het leuk om steeds zijn zwakke punten te moeten aanhoren. Om dit te voorkomen is het belangrijk om werknemers zoveel mogelijk in groepsverband met elkaar te laten samenwerken. Door meerdere werknemers met elkaar te laten communiceren, zorg je ervoor dat iedereen hun kwaliteiten optimaal kan gebruiken. Jouw zwakke plekken, kunnen de kwaliteit van een andere werknemer zijn.

Gebruik een selectie assessment bij sollicitaties

Nét als een ontwikkel assessment, is een selectie assessment bedoeld om de kwaliteit en mogelijkheden van werknemers in kaart te brengen. Het enige verschil is dat een selectie assessment wordt uitgevoerd tijdens een sollicitatieprocedure. Dit betekent dat de potentiële werknemer enkele testen ondergaat en jij een rapportage ontvangt met daarin alles wat je moet weten over de werknemer. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteiten, de competenties, de vaardigheden én natuurlijk de match met het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat je een goed inzicht krijgt in alle potentiële kandidaten, zodat jij de beste keuze voor jouw bedrijf kunt maken. Een assessment kan vervelende mismatches tussen werknemer en werkgever voorkomen, en scheelt je niet alleen veel tijd maar ook veel stress en zorgen!

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie