Als je last hebt van muizen dan kan dat zeer vervelend zijn. Het liefst kom je er zo snel mogelijk vanaf, maar waarschijnlijk heb je geen enkele idee hoe dat moet. Hier kan je meer informatie vinden over hoe je muizen op de juiste manier kan bestrijden zodat je er zo snel mogelijk vanaf bent. 

 

Waarom het belangrijk is om muizen te bestrijden

Wanneer je last hebt van muizen dan is dat zeer onhygiënisch. Muizen laten overal uitwerpselen vallen en daar kunnen allerlei bacteriën in zitten die erg schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Omdat er ook erg veel zure stoffen in de uitwerpselen van de muizen zitten, bijt dit in vrijwel alles van hout. Het gevolg hiervan is dat je overal schade hebt door de uitwerpselen van muizen. Ook knagen muizen letterlijk alles kapot en dat is erg vervelend. Om schade aan je gezondheid en je woning te beperken, is het van groot belang dat muizen zo snel mogelijk bestreden worden. 

Zelf muizen bestrijden

Je kan ervoor kiezen om zelf de muizen te bestrijden. Je kan dit doen met speciale gif dat de muizen dood of met minder effectieve muizenvallen. Muizenvallen blijken minder effectief te zijn omdat muizen zich te snel voortplanten. Dit houd dus in wanneer je eindelijk een muis hebt gevangen met de muizenval, dat er misschien vier of vijf nieuwe muizen zijn bijgekomen. Wil je de muizen bestrijden echt zelf doen? Dan is het verstandig om met speciale muizengif te werken. Houd er wel rekening mee dat muizengif vaak ook schadelijk is voor mens en dier. Je moet er dus zorgvuldig mee omgaan. Draag altijd beschermende kleding zoals een mondmasker en een overall. 

Muizen laten bestrijden

Als je last hebt van muizen en deze zelf niet of kan bestrijden, dan is het verstandig om een ongediertebestrijdingsbedrijf in te schakelen. Zij hebben namelijk de ervaring, personeel en de middelen om je huis ongedierte vrij te maken. Houd er wel rekening mee dat muizenbestrijding Rotterdam vaak gebruik maakt van giftige stoffen om de muizen te doden. Deze stoffen zijn ook erg giftig voor mens en dier. Daarom wordt er door muizenbestrijding Rotterdam ook aangeraden om enkele dagen een hotelkamer of een vakantiehuisje te huren. Het duurt namelijk ook enkele dagen voordat de muizen gedood worden door het gif. Zodra elke muis gedood is, worden ze geruimd en afgevoerd. 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie