Werken als ZZP’er is heel fijn. Het is flexibel en je kunt zelf alles bepalen. Zoals bijvoorbeeld je werkuren, je werkloon en hoe je verder je bedrijf runt en inricht. Wat wel lastig kan zijn is waar je materialen het beste kunt aanschaffen en welke materialen. Vooral als je net begint kan als ZZP’er kan dit nog even uitvogelen zijn. Gelukkig heb ik veel ervaring met het werken als zelfstandige en kan ik alle klussers onder ons hier goed mee op weg helpen! Lees voor tips verder hieronder in de blog. 

Bouwmaat

Allereerst is een goede winkel om je spullen aan te schaffen de Bouwmaat webshop. De slogan van de Bouwmaat is dan ook ‘Alles voor slimmer bouwen’ en hier is niks over gelogen. Ze hebben namelijk ook echt alles wat je nodig hebt of zoekt. Van hout tot sanitair, van gereedschap tot verlichting; je kan het zo gek niet bedenken en ze hebben het. Daarnaast hebben ze een goede klantenservice die op werkdagen bereikbaar is van 9:00 uur tot 17:00 uur ’s middags. Als je er even niet uitkomt wat je precies moet hebben, kunnen ze je dus altijd hiermee helpen. Tot slot hebben ze naast de webshop ook nog meerdere fysieke winkels, mocht je daar toch een fijner gevoel bij hebben. 

Badkamer 

Daarnaast heb ik nog een aantal tips als je van plan bent om als ZZP’er badkamers te zetten. Ik heb namelijk veel moeite gehad met het kiezen van de juiste doucheputten. Uiteindelijk ben ik door Bouwmaat bij de doucheputten van Easy Drain uitgekomen en dit zijn écht de beste die je kunt kiezen. Dit merk heeft namelijk verschillende drainagesystemen zodat je voor elke badkamer een perfect passend systeem kunt vinden. Daarnaast is sanitair ook echt hun specialisme. En ze zeggen niet voor niets dat als een bedrijf zich focust op één expertise zij hier succesvoller in zijn dan een bedrijf dat allerlei verschillende expertises probeert te hebben. 

Enkele afsluitende tips 

Tot slot is ZZP’er een aparte tak van sport. Omdat je heel veel zelf moet uitvinden en uitproberen, is mijn afsluitende tip om in het begin niet te zwaar eraan te tillen of dingen goed of fout gaan. Als je je fouten maar corrigeert, dan zal je opdrachtgever vanzelf zien dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt en dat alles draait om service bij jouw bedrijf. En zo krijg je vanzelf weer nieuwe klussen! Wees dus altijd eerlijk over fouten die je hebt gemaakt of klussen die je niet op tijd afkrijgt. Want een paar uurtjes van je eigen tijd eraan besteden zal in het begin toch niet te voorkomen zijn, en een goed afgewerkte opdracht is veel belangrijker voor de toekomst van je bedrijf. 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie