De fiets is in Nederland enorm populair. Vooral in de grote steden is de fiets veruit het meest gekozen vervoersmiddel. Dat is ook eigenlijk best logisch. Een fiets hoef je niet te tanken en je hoeft ook niet te betalen voor een parkeerplek. Daarnaast is het niet alleen goed voor het milieu, maar is het ook nog eens goed voor je eigen conditie. Een fiets kent een relatief lange levensduur. Je kunt met een fiets wel honderden kilometers afleggen. Maar eens in de zoveel jaar is het weer hoogste tijd dat je fiets toe is aan vervanging. Maar waar let je eigenlijk op bij het kopen van een fiets. Er zijn namelijk ontzettend veel fietsen waaruit je kunt kiezen. Zelf kies ik vaak voor de goedkope fietsen en ik zal hieronder uitleggen waarom.

Een aantal voordelen van goedkope fietsen

Veel nieuwe fietsen in de winkel zijn naar mijn mening te hoog geprijsd. Voor goedkope fietsen ben je een stuk minder geld kwijt dan voor nieuwe fietsen uit de winkel. Veel goedkope fietsen zijn eigenlijk refurbished fietsen. Dat houdt in dat deze fietsen volledig zijn opgeknapt en gerepareerd. Oude kapotte fietsen krijgen een nieuw leven en worden weer zo goed als nieuw. Het is een duurzaam proces waarbij optimaal gebruikt wordt gemaakt van alle fietsonderdelen. Met als gevolg dat er minder fietsen naar de vuilstort worden gebracht en er dus minder oude kapotte fietsen op straat staan af te takelen. Op het moment dat je gebruik maakt van refurbished fietsen bespaar je niet alleen wat extra geld, maar draag je ook een steentje bij aan een beter milieu. Om die redenen heb ik zelf de overstap gemaakt naar goedkope refurbished fietsen.

Aandachtspunten bij het kopen van een fiets

Naast dat de prijs en de kwaliteit van een fiets erg belangrijk zijn, zijn er nog wel een aantal dingen waarmee je rekening dient te houden. Zo moet de fiets natuurlijk erg lekker rijden en over een comfortabele en een veilige zithouding beschikken. Daarbij is het belangrijk dat de framemaat van de fiets overeenkomt met je eigen lichaamslengte. Gelukkig zijn er op internet genoeg tabellen te vinden waarbij je dat kunt vergelijken. Verder moet de fiets beschikken over een stevig kettingslot en over voldoende verlichting. Met andere woorden moet hij gewoon 100% rijklaar zijn, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over zulk soort randzaken. Dat is gelukkig bij de meeste fietsenwinkels het geval.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie