Over het algemeen komen wij mensen veel te weinig buiten vind ik. We zitten lange dagen op kantoor naar ons scherm te turen, en vergeten soms hoe goed de buitenlucht wel niet voor ons kan zijn. Of we hebben gewoon na een lange werkdag, als het vaak al donker is, geen zin meer om naar buiten te gaan. Gelukkig is het door het thuiswerken momenteel makkelijker om ‘even’ tussen het werken door naar buiten te gaan. En daar moeten we gebruik van maken, vind ik! Wil je weten waarom ik dat vind? Lees dan snel verder. 

Ontspanning 

Allereerst kan in de tuin tijd doorbrengen heel ontspannend werken. Je kunt jezelf installeren op een lekkere stoel met een goed boek en een kop koffie. Terwijl je dan je boek leest hoor je heerlijk de vogels op de achtergrond fluiten en voel je de zon in je gezicht. Meer ontspannen dan dat kan toch niet?!  En als niet zo bent van het lezen of te onrustig bent om stil te zitten, kan je ook altijd lekker in de tuin aan het werk gaan. Bij Tuinland online tuincentrum verkopen ze bijvoorbeeld alles voor buiten, en dan bedoel ik ook echt alles wat je maar nodig hebt. Dus of je nou een moestuin wil opzetten of gewoon wat bloemen wil planten, je kunt bij hun terecht met je bestellling! 

Gezondheid 

Daarnaast is meer tijd doorbrengen buiten of in de tuin ook heel goed voor je gezondheid. Niet per se omdat je dan beweegt, want dat doe je natuurlijk niet als je een boek leest, maar voornamelijk omdat je je ogen even ontspant van het op het scherm kijken. Onze ogen zijn namelijk helemaal niet gemaakt om continu op een scherm te kijken en vinden het soms ook wel fijn om wat meer in de verte te kijken. Probeer daarom ook als je liever buiten een boek leest gewoon af en toe om je heen te kijken naar de tuin, vogels en omgeving. Zo wennen je ogen weer meer aan het schakelen tussen dichtbij en veraf. Het is zelfs bewezen dat kinderen tegenwoordig veel slechtere ogen hebben dan vroeger, alleen maar omdat ze zoveel op telefoons en iPads kijken! 

Humeur 

Tot slot werkt buiten zijn erg goed voor het humeur van mensen. Naast dat ontspanning een positief effect heeft op je humeur, is ook het zonlicht heel goed voor je. Zeker als je teveel binnen zit of in de winter krijgen de meeste mensen niet genoeg vitamine D binnen. Sommige mensen slikken hier tabletten voor, maar je kan ook gewoon lekker af en toe naar buiten gaan (wat dus voor nog veel meer dingen positief is!). Probeer dus zelfs in de winter op dagen dat het zonnetje schijnt even buiten (met een dikke jas) een bakkie koffie te drinken. Dat doet echt wonderen! 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie