De term "endpoint security" duikt de afgelopen jaren steeds vaker op in de online security sector. Ondanks de bestaande discussies over de definitie en rol die Endpoint Security speelt zien veel bedrijven het als een noodzakelijke stap naar een veiliger online omgeving. Endpoint management maakt het mogelijk om alle apparaten in bezit van een bedrijf te beheren vanuit één systeem. Hierbij kun je denken aan apparaten in bezit van werknemers. Hieronder vallen laptops, smart-phones en iPads. Dit zijn de 'eindpunten'.

Waarom is Endpoint Management juist nu relevant?

Endpoint management wordt steeds relevanter. Dit komt mede door de grote stijging in het aantal apparaten wat bedrijven toekennen aan hun werknemers. Hierdoor moet de IT afdeling steeds meer aparte systemen beheren. Het beheren van meerdere systemen kan voor problemen zorgen en is niet effectief. De continue toestroom aan digitale verandering en malware bedreigingen zorgt voor complicaties en het oplossen hiervan is tijdrovend. Dit maakt dat het gebruik van Endpoint Security Management hiermee evolueert. Onzorgvuldige omgang met de data kan leiden tot een lek. Hier staan inmiddels fikse boetes op. Endpoint management biedt een oplossing hiervoor door alle aparte systemen onder te brengen onder één overkoepelend management systeem. In de volgende paragraaf zal verder worden ingegaan op de voordelen van Endpoint Management.

Wat zijn de voordelen van Endpoint Management?

Doordat alle aangesloten devices worden beheerd vanuit één omgeving scheelt dit een hoop kosten en tijd. Dit maakt het werk van IT-managers ook een stuk makkelijker. Gebruik maken van Endpoint management verkleind de kans op het lekker van gevoelige gegevens. Ook wordt het beheren van apparaten via de cloud mogelijk. Nu steeds meer mensen thuis werken is het gemakkelijk voor de IT afdeling om op afstand instellingen te configureren.

Mogelijke nadelen

Een eventueel nadeel is dat Endpoint Management in principe alleenstaand niks beveiligd. Dit moet nog steeds via andere wegen gebeuren zoals firewalls en virusscanners. Ook kan het toch lang duren voordat bedrijven de overstap maken. Dit komt mede doordat bedrijven denken het in orde te hebben. Maar, naarmate de digital omgeving van bedrijven veranderingen ondergaat is het belangrijk om mee te evolueren. Juist in een tijd waarin werknemers steeds mobieler worden, worden bestaande manieren van online veiligheid waarborgen uitgedaagd. Endpoint management biedt een completere oplossing dan de bestaande opties op dit moment. Hierdoor proberen steeds meer bedrijven hun online veiligheid te waarborgen door gebruik te maken van Endpoint Management.

 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie