Nu het weer een flink stuk is afgekoeld, kan het 's ochtends nogal ongemakkelijk zijn om onder de warme douche vandaan te stappen. Zeker als je weet dat de steenkoude badkamer vloer je te wachten staat. Gelukkig bestaan er genoeg mogelijkheden om voor goede verwarming in je badkamer te zorgen, ook in de winter. In deze blog zet ik er een aantal op een rij.

Een warme, droge handdoek met een handdoekradiator

Na het douchen is niets fijner dan de comfortabele omhelzing van een warme handdoek. Helaas is dit in de winter niet voor iedereen toegankelijk. En zeker als je iemand bent die een handdoek hergebruikt, kan het zijn dat je handdoek van de dag ervoor nog vochtig en dus ijskoud is. Nu zou je voor het douchen de handdoek even kort in de droger kunnen stoppen. Maar laten we wel wezen, dit is niet de meest efficiënte manier. De ideale oplossing voor een warme handdoek is een handdoekradiator. Dit is een radiator die je aan de wand ophangt waar je, je raadt het al, je handdoek aan op kunt hangen. Een handdoekradiator is niet alleen praktisch, het zorgt ook voor de nodige esthetiek in de badkamer. Een handdoekradiator geeft de badkamer een moderne, luxueuze uitstraling. En wat is er nou luxer dan een handdoek die vers van de verwarming komt na het douchen?

Altijd warme voeten met vloerverwarming

Een handdoekradiator is echter niet voldoende om je hele badkamer te verwarmen. Een populaire manier om je badkamer te verwarmen, is met vloerverwarming. Hoe lekker is het als je na het douchen met je blote voeten op heerlijk warme tegels kunt stappen? Bovendien kun je met vloerverwarming één graad lager stoken, zo kun je genieten van warmte en comfort zonder ervoor te hoeven 'boeten'. Het kan echter wel wat langer duren voordat de vloer goed warm is als je de verwarming aan hebt gezet. Je zou daarom ook kunnen kiezen voor elektrische vloerverwarming. Deze verwarmt je vloer een stuk sneller en kan goedkoper zijn, omdat je deze alleen aan zet als je het nodig hebt. Na gebruik van de badkamer zet je hem gewoon weer uit. Zo hoef je niet te blijven stoken.

De elektrische radiator als snelle noodoplossing

Nog een tip, allicht niet de meest milieuvriendelijke maar zeker effectief, is een elektrische radiator. Van alle verwarmingsmogelijkheden verwarmt een elektrische verwarming een ruimte het snelst. En soms is dit de enige oplossing, zeker voor oude woningen. Een elektrische verwarming is goedkoop om aan te schaffen, maar verbruikt erg veel energie. Houdt er dus rekening mee dat je energierekening hoger kan uitkomen dan gebruikelijk.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie