Het opstarten van een webshop kost aardig wat tijd en moeite. Maar wanneer je webwinkel uiteindelijk staat is het  van groot belang dat je klanten krijgt op de webshop. Producten te koop hebben staan is natuurlijk mooi, maar als niemand ze ziet verkoop je natuurlijk niks. Zonder klanten, heb je ook geen inkomen! Mensen in jouw webshop krijgen kan je bereiken door de juiste e-commerce marketing technieken toe te passen. Zonder e-commerce marketing zal het heel lang duren voordat je bedrijfje een beetje goed loopt. Ga je de marketing zelf doen of laat je het uitbesteden? Wij raden je het laatste aan. Wil je meer weten? Lees dan vooral verder!

Wat is e-commerce marketing?

E-commerce marketing helpt je webshop om succesvol te worden. Om succesvol te worden heb je een hoge plaatsing in de zoekresultaten nodig. Het is dus belangrijk om de webshop te promoten en naamsbekendheid te creëren. E-commerce marketing is een verzamelnaam van manieren die je kan gebruiken om je webshop te promoten.

Om hogerop in de zoekresultaten te komen kan gebruik gemaakt worden van Search Engine Optimalisation oftewel zoekmachine optimalisatie. Op het moment dat je hoog scoort in de zoekresultaten van Google zal dit automatisch zorgen voor meer verkeer naar de website.

Een tweede vorm van e-commerce marketing is online adverteren. Online adverteren is een veel gebruikte toepassing. Tegen een betaling is het mogelijk om bij andere websites advertentie ruimte in te kopen. Door middel van een foto, stuk tekst of een banner is de eigen website te promoten, dit wordt affiliatie marketing genoemd.

Waarom uitbesteden?

Je kunt het natuurlijk allemaal zelf leren. Maar daar moet je wel tijd of personeel voor hebben Je e-commerce marketing laten uitbesteden daarentegen zorgt er voor dat het goed en snel gebeurd. De specialisten  op dit gebied doen maar één ding en dat is e-commerce marketing, ofwel e-commerce marketing. Zij hanteren een stappenplan waarin de volgende onderdelen vaak verwerkt zitten:

  • Strategie
  • Web analytics
  • Relevant verkeer genereren
  • Conversie optimalisatie
  • Retentie marketing
  • Analyseren en optimaliseren

Zij gaan dus volgens een plan te werk en in plaats van met hagel een doel proberen te raken, zal er een strategie op maat gemaakt worden, waardoor er veel doeltreffender gewerkt wordt. Dit bespaart tijd, geld en een hele hoop kopzorgen voor jezelf! Wees dus niet eigenwijs en laat het werk voor je doen. Jij kunt je dan op jouw eigen taken richten. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen specialisme!

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie