Op deze website schrijven wij artikelen over technische ontwikkelingen. Deze blog is daarom gewijd aan de technologische ontwikkelingen op het gebied van geluid. Hier is de laatste jaren namelijk veel in veranderd. In deze blog zet ik drie ontwikkelingen op het gebied van geluid op een rijtje en leg ik uit wat er veranderd is.

Draadloze koptelefoons

Een aantal jaren geleden liep ik nog rond met mijn Ipod touch. Als je muziek wilde luisteren met oortjes in, dan zat hier nog een draadje aan. Je moest maar accepteren dat je deze elke dag weer uit de knoop moest halen en zo nu en dan ergens aan bleef hangen ermee. Tegenwoordig is dit gelukkig niet meer nodig. Sinds de draadloze koptelefoon in de wereld is gebracht, is het leven een stuk makkelijker. Je kunt deze hoofdtelefoons gewoon met bluetooth verbinden met je telefoon, er hoeven helemaal geen draden aan te pas te komen. Sinds een tijd zijn er nu zelfs draadloze oortjes. Voor de originele oortjes van Apple moet je wel wat geld neerleggen, maar gelukkig komen er ook steeds meer goedkopere versies. De tijd van oortjes uit de knoop halen is dus voorbij!

Geluid altijd en overal

Door de jaren heen is het steeds makkelijker geworden om aan geluid te komen en om het te vervoeren. Hoe ik deze conclusie trek? Nou, dat zal ik je vertellen. Sinds de uitvinding van geluidsinstallaties, zijn deze steeds kleiner en lichter geworden. In plaats van groot en zwaar apparatuur met matige geluidskwaliteit, heb je nu kleine bluetooth boxen waar een relatief hoog volume uit kan komen. Deze zijn ook erg licht, dus je kunt ze gemakkelijk meenemen in je tas. Door de toegenomen vervoerbaarheid van geluid, kun je ook steeds makkelijker aan een geluidsinstallatie komen als je dit zelf niet bezit. Je kunt tegenwoordig gewoon geluid huren op het internet en het wordt voor je deur afgeleverd.

Terug naar vroeger

Wat ik zelf een hele grappige ontwikkeling vind, is dat alles van vroeger weer terugkomt. Dit zie je in kleding, architectuur, maar ook in geluid. Tegenwoordig zijn de retro platenspelers namelijk weer helemaal hip! In moderne winkels wordt er nu de hoofdprijs gevraagd voor deze oude modellen. Ook de bijbehorende vinylplaten zijn nu weer overal te krijgen. Zelfs moderne nummers van artiesten zoals Drake en Beyoncé zijn nu verkrijgbaar op vinyl.  Zo zie je maar dat je nooit te vroeg dingen weg moet gooien, want het komt altijd weer een keertje terug!

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie